Legyen jó magyarnak lenni

2011. március 12. 19:13

Az új magyar Alkotmány már a kidolgozási és jóváhagyási szakaszában üzenetértékű számunkra

2011. március 12. 19:13

„Szerencsés csillagzat alatt kerül sor arra is, hogy Magyarország az idei március 15-én az Unió-vezetés tisztségét töltheti be. Ez a megtiszteltetés, kötelesség és felelősség átszabja az újra anyaországgá lett Magyarország viszonyát Európához, a nagyvilághoz, és ami számunkra nagyon fontos: az önmagával határos állam szomszédaihoz is.(...)

Ez a nemzeti ünnep jó alkalom arra is, hogy érzékeljük: jelentős elmozdulás történt és történik az eddig többnyire önsorsrontó magyarság nemzetegyesítési törekvéseinek megvalósulásában. Új szín és lényegi tartalom, hogy erős európai parlamenti képviseletünk van, hogy szavunkat hallathatjuk egyes országok uniós csatlakozásában, a shengeni övezet kiterjesztésében, s ez aztán érezhetően átszabja Magyarország és az érintett országok szomszédsági viszonyát.  

Az új magyar Alkotmány már a kidolgozási és jóváhagyási szakaszában üzenetértékű számunkra, az előző kormányok alatt kitagadott nemzetrészekre is. Az ország alaptörvényébe foglaltatik nemcsak létünk elismerése, hanem az együvé tartozás kötelékeit erősítő törvényi szabályozás is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. március 13. 13:46
l. !Az előző kormányok és senki nem tagadta meg a külhoni magyarokat. 2./ egyre többen szégyenlik a magyarságukat bizonyos helyeken 3./ Az Európa Parlamentben nem sok szavunk van (levezetési feladatkör leginkább) eddigi szereplésről nem beszélve Üres gyomorral nem jó magyarnak (sem) lenni, napi megélhetési gondokat nem tünteti el a magyarságtudat.
zenebuta
2011. március 13. 11:03
Végzetes, szerencsétlen, megrendítő, tragikus, gyászos és ragozhatnám. Hiányzik belőle 350év valamint 1948-49-es szabadság harc. A nemzeti trikolórról nem is beszélve. Röhej a halálos sebet ejtett a világ kommunistáin, szegény Kína meg azóta is haldoklik. Helyenként végeláthatatlan, vontatott, elnyújtott vagy nagyokat mond. ormótlan és szörnyű, ízléstelen. Jó lett volna volna elővenni a történelem könyvet. Talán akkor lesz jó ha Schmitt Palya Bá lektorálja.
Adófizető
2011. március 12. 21:52
Komoly üzenetértéke van valóban az egész alkotmányozási folyamatnak. Azt üzeni, hogy vége a "rohadt kommunista kádári diktatúra" normális emberi együttélést diktáló szemléletének, mi szerint AKI NINCS ELLENÜNK AZ VELÜNK VAN. Ebben a törpelelkületű minidiktátor által alakított 1/3-os nemzeti együttműködésben már az új irányvonal dívik: AKI NINCS VELÜNK AZ ELLENÜNK VAN. Így válunk mi, az ország lakói lassan kirekesztetté a saját hazánkban.
de karatna
2011. március 12. 20:54
Az Isten áldjon meg Lajos bátyám! Örülök, hogy itt olvashatok rólad a Mandinerben, méghozzá olyant, amely teljesen egyezik a véleményemmel. Ismét jó magyarnak lenni Lajos bátyám! Kár, hogy nem láttalak a Szent Margit Gimnáziumban és nem szoríthattam kezet veled, mint távoli rokonnal. A Székely Nemzeti Tanács elnöke ott volt. Ott és akkor minden magyar akarat összekapaszkodott! Ezen a napon lett volna a bolsevik bitangok által gyermekként kivégzett 56-os mártír Mansfeld Péter 70 éves. Ott mi magyarok akkor egyet akartunk és akarunk! Egy szebb és boldogabb becsületében helyreállított Magyarországot. Jó egészséget: Egy magyarországi rokon: de Karatna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!