Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Elvis él, Budapest élni fog

2011. március 11. 10:48

Az állott lecsóba csapott bele Tarlós István. Igaz, Elvis Presley a lehető legpopulárisabb választás.

2011. március 11. 10:48

„Az állott lecsóba csapott bele Tarlós István. Igaz, Elvis Presley a lehető legpopulárisabb választás, abszolút klasszikus, és mivel régen élt, még azt is megbocsátjuk neki, hogy kábítószeres parázna volt. Olyannyira köznevesült, hogy Gyurcsány Ferenc annak idején „falusi elviszként” írta le Orbán Viktort. Ami remélhetőleg nem akadályozza meg a keresztelőt. Mert Elvis viszont már a huszadik század, a popkultúra ikonja, ráadásul amerikai. És máshogy írják a nevét, mint ahogy mondják! Óriási ugrás ez a jobboldaltól, és kibontásra érdemes irányzat. Plusz poén, hogy míg a valaha a megújulás ígéretét hordozó fiatal fideszesek a cenzúrán meg a vármegyék visszahozásán ügyködnek, Tarlós lazán előz egy fél évszázaddal.

Az utca embere, sajnos, már csípőből nyesi oda, hogy hádevalami magyarról kéne inkább! van elég híres magyar, nem-e? Persze ha mondani kellene egyet, akkor megáll a tudomány, mivel nincs is annyi híres magyar. Aki van, arról már neveztek el utcát, Rejtő Jenővel bezáróan, mellesleg azt is kivételes aktusként, népi kezdeményezésre. Az Elvis tér miatt fintorgók már ennek a gyakorlatnak a rabjai, abba nőttek bele, hogy egy közteret feltétlenül valami érinthetetlen, tankönyvi díszmagyarról, vagy hazánkban honos fafajokról kell elnevezni. Mintha illetlenség lenne egy névvel folyton emlékeztetni őket arra, hogy már 1970 is elmúlt, továbbá léteznek másik országok, még a szomszédainkon túliak is. Örömteli volna, ha eljönne az idő, amikor ezek a tények senkinek a nyugalmát nem zavarják meg, és még ötvenhatos generálszósszal se kell meglocsolni ahhoz, hogy lenyeljék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. március 11. 21:25
Ki nem állhatom a pasast, de az " ötvenhatos generálszósz" ebben az esetben eredeti gondolat. 20 éve a Roxette volt nyerő, ahhoz képest fejlődtek az urak.
sensei
2011. március 11. 21:23
Nem tudom érzékeled-e? - kikoptál Tóta-haver...
shenpen
2011. március 11. 20:52
Jól van, ha Tóta W. sem látja a trükköt, akkor a trükk tényleg ügyes :) Elvis ugyanis bizonyos értelemben konzervatív szimbólum. Persze ő maga nem volt az, lásd drogfüggőség stb. De Elvis redneck volt, és egész életében bevállalta, hogy redneck, tehát a déli államok konzervatív vidéki kultúrájából származik, életmódja, emberi gyengeségei másfele vitték, de a lényeg ott van, hogy ő volt az a redneck, aki legyőzte a parti városok liberális kultúrájának ösztönös idegenkedését a vidékitől, a maraditól, mindig is büszke "mucsai" maradt. Nem lett "áruló", mint Woodie Guthrie, a "kommunista country-zenész". Ha nem jön át, Tóta W.-nek sem, hogy Elvis valamilyen szinten a konzervatív kultúra John Lennonja volt, akkor rendben van, akkor ez tényleg ügyes húzás :)) Hasonló vonalon be lehetne próbálkozni Clint Eastwooddal és Chuck Norrissal is, mert ők is :))
HSL
2011. március 11. 19:29
Diamond Darell tér is kéne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!