Novák Előd meghágta nemzetünk

2011. február 20. 17:38

Ki az, aki rendszeresen, csillogó szemmel és hamiskás mosollyal taglalja a széles nyilvánosság előtt, hogy miként is lesz egymásé két férfiember?

2011. február 20. 17:38

„Találós kérdés: ki az a közszereplő, aki rendszeresen, csillogó szemmel és hamiskás mosollyal taglalja a széles nyilvánosság előtt, hogy miként is lesz egymásé két férfiember? Ki volt az, ki az utcától a Parlamentig kereste az alkalmat, hogy csibészes vágyakozással elevenítse föl a szituációt, amikor is egy férfi egy másiknak mutogatja a hátsófelét, mindenféle hátsó szándékoktól vezettetve? Bizony, bizony, Novák Előd, akinek már mindenről AZ jut eszébe, de amiért erről beszélni fontos, az a végeredmény, a homofób attitűd diadala. Az ugyanis, hogy mára a csinálják otthon, a négy fal között kezdetű szólam általánossá vált, egyáltalán nem a Novák fiú hibája. Ő csak benyomakodott egy résbe (nem úgy, kedves Előd, nem úgy), amelyet a lapítók, a közömbösek és a cinikusak tártak fel előtte. (Ezt se szó szerint tessék érteni.) (...)

Itt és most dől el, hogy milyen lesz a következő évtizedekben Magyarországon melegnek lenni. Ismét csak a korábbi, parasztos példát említve: míg a korábbi jobboldali kormányoknak megkerülhetetlen szereplője volt a kisgazdákat (névleg) képviselő párt, és a kormányzati döntésekben, a hatalom politikájának alakításában hivatkozási alap volt a vidék, addig mára hiányérzet nélkül tűnt el ez a skatulya. Az igazán soha nem is látszó melegek még rosszabb starthelyzetből indulnak: ha további felületeket vesztenek, ha betiltják a felvonulásukat, az Asszonyszövetség kicenzúráztatja a leszbicsókot a képernyőről, ha az agyonhallgatás és az erőszakos homofóbia elegyével kezelik a problémát, akkor cudar idők jönnek rájuk. (...)

Ugyanakkor ma a homofóbok állnak nyerésre, Novák Előd álláspontja vált uralkodóvá a közbeszédben. Fontos tudni, hogy ki ezért a felelős, ezt is próbáltam a fentiekben átfutni - de ami sokkal lényegesebb, hogy mit tesznek, mit teszünk ez ellen? Hm? Melegek, liberálisok, demokraták, civilek? Lesz valami? Például kimegyünk felvonulni így is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kirke70
2011. február 21. 11:21
Az a baj, hogy az emberek nem tudják miért rendezik évről évre a világon sok sok városban a felvonulást. Ez egy megemlékezés, és mint ilyen van létjogosultsága! Hisz olyan személyek emlékére rendezik akik elszenvedték a másságuk miatt a verést, börtönt és sok más erőszakos cselekményt. Nyugaton, akár csak tőlünk 2-300 kilométerre a bécsieknek nem okoz gondot a felvonulás, sőt ők látványosságnak és egy karneválnak tekintik. Anyukák gyerekek nagyszülők állnak az utcán és nézik és együtt ünnepelnek a tömeggel. Ennyi.....
shenpen
2011. február 21. 09:57
Műbalhé. Ott van egy csomó magánterület, pl. a balatoni kemping, ahol az EFOTT szokott lenni, ki lehet bérelni, oszt melegfesztiválozni orrvérzésig. Közterületen semmiféle más funkciója nincs, mint a balhégenerálás, kvázi kihívás.
xolo
2011. február 21. 05:50
Én is "homofób" vagyok és kimegyek a felvonulásukra, de a legelső buzit megfogom rugdosni.
wartog
2011. február 20. 23:25
Tudod ezért nem megy az ember egy homo gyűlésre: "Kiváncsi voltam a homofób faszfejekre." látod, hogy a homlokunkra ki van írva, hogy idióta, vagy miért gondolod, hogy nem értjük amiket ide zagyválsz, óriási elánnal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!