A hallgatás ára

2011. február 02. 07:33

Van abban igazság, amit Zuschlag mondott az utolsó szó jogán: „az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját” akarják rajta számon kérni.

2011. február 02. 07:33
„Milliárdos értékre elkövetett sikkasztások, közbeszerzési csalások, maffiamódszerekkel végrehajtott felszámolási eljárások, privatizációs mutyik esetén valahogy eddig soha nem merült fel a bűnszervezet létrehozásának gyanúja, márpedig könnyen belátható, hogy ilyen nagy összegű kárt okozó bűncselekményeket aligha lehetett szervezettség nélkül végrehajtani.

Ha az eddigi milliárdos csalások esetén azt tapasztaltuk, hogy a vádlottak a büntetőeljárás nagy részét szabadlábon, rosszabb esetben házi őrizetben tölthették, majd a büntetőper végén kiszúrták a közvélemény szemét felfüggesztett börtönbüntetéssel vagy néhány milliós pénzbírsággal, be kell látnunk, van abban valami igazság, amit Zuschlag mondott az utolsó szó jogán: »az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját« akarják rajta számon kérni.

A Zuschlag-ügyet figyelemmel kísérő szemlélőnek mindenesetre jó okkal lehet hiányérzete: bármilyen ügyes, csillogó elméjű csaló is volt fénykorában az MSZP ifjú reménysége, az biztos, hogy legalább a gondatlan vagyonkezelés gyanújának fel kellett volna merülnie a civil szervezeteket támogató alapot működtető, Gyurcsány vezette minisztériumnál. Ha pedig a volt helyettes államtitkárok, Topolánszky Ákos és Ocsovai Tamás tanúvallomása szerint is politikai nyomás alatt hozták meg a döntéseket a pályázatokról, jó okkal gyanítjuk, hogy az igazi főbűnösök most is megúszták a felelősségre vonást.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. február 02. 15:16
"..az ügyészség következetesen ellenáll a Biszku Béla által a diktatúra alatt elkövetett tettek nemzetközi jogi eljárás alá vonásának" Megtudtuk tehát a Galamusztól, az ügyészség az oka, hogy Biszku még szabadon van Ügyészek, bírók, ügyvédek majdnem mind baloldaliak /ez a fő baj, nem a jobboldali médiaellenőrzés/ Még furcsább a következő mondat: "Esély sincs arra, hogy kiderűljön, követtek e el emberiség ellenes bűntetteket" Miért nem derűlhet az ki, amiről mindenki tud? A fent említett okkal magyarázható? Választási ígéret volt csak az elszámoltatás? Vagy megijedtek? Vagy kiegyeztek? "Piszkos dolgoknak titkos halmaza /Balzac/
OmegaMale
2011. február 02. 14:43
"Van abban igazság, amit Zuschlag mondott az utolsó szó jogán: „az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját” akarják rajta számon kérni. " Brühühü. Sértődött ez a vidám fiú. Nem baj, menjünk szép sorjában tovább. Sormintának mehet bele pár fideszes is, biztos akad pár piti megélhetési bűnöző. Velük sem szabad vállalni a közösséget.
barom segédmunkás
2011. február 02. 12:30
Oknyomozó újságírók hajrá, neki, honnan lett az 50 milla? Netán Gyurcsányi elvtárs?
cutcopy
2011. február 02. 11:27
„az elmúlt húsz év minden bűnét, hibáját” akarják rajta számon kérni" Ha ez így lenne akkor nem hat év letöltendőt kapott volna hanem hatszázezret..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!