Ugyanaz a bűz

2011. január 04. 07:44

A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen sajtóhadjárat még nem volt. Botorság.

2011. január 04. 07:44
„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben… (...)

S mint ma, éppúgy volt akkor is: összefogtak kommunisták, polgári radikálisok, bolsik és egyszeri köztörvényes bűnözők, meg a sajtó legalja, hogy tönkretegyék a kormányt. A legnagyobb árulók: Landler Jenő, Kunfi Zsigmond, Gábor Andor, Göndör Ferenc, Böhm Vilmos, Rónai Zoltán. Orgánumaik: a Népszava, az ausztriai kommunisták Rothe Fahne című förmedvénye, no meg a Bécsi Magyar Újság. Itt uszítanak, és hazudoznak a »fehér terror« rémségeiről. »Jól tudják és érzik, hogy békés viszonyok között semmit sem remélhetnek, ezért minden igyekvésük a helyzet felborítása, a belső ellentétek szítása. A földmívelő nép indulatát a polgárság ellen akarják felkorbácsolni, a munkásságét meg mindkettő ellen. Ma az antiszemiták nevében írják röpcéduláikat, holnap pedig a zsidóbarátok nevében« – írja Mályusz. Hát változott bármi is azóta? Nem, nem változott. »A nyugati közvélemény csak az emigráció torzító tükrében látja a magyar eseményeket. Senki nem beszél az oroszországi terrorról, senki nem emlékszik már a magyarországi vörös terrorra, mindenki csak a fehér terrorról hall.« Hát igen. (...)

Így nézzék a Népszava nagy, vörös, kalapácsos emberes címlapját, így olvassanak mindent, ami eddig megjelent, és ami eztán meg fog jelenni mirólunk. Ezek nem változtak semmit. Hát nekünk kell nagyon erősnek és nagyon türelmesnek lennünk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szempontpuska
2011. január 05. 20:43
Bayert lefordították németre: http://www.welt.de/politik/ausland/article11983432/Opposition-nutzt-Mediengesetz-gegen-Orban-Freund.html lehet vele büszkélkedni
de karatna
2011. január 05. 08:33
"Népszavának, amiért a lap munkatársát és szerkesztőjét, Bacsó Bélát, valamint Somogyi Bélát egy Ostenburg nevű pribék" ------------------------------------------------------------------------- Ostenburg nem volt pribék, viszont Bacsó Béla, valamint Somogyi Béla két olyan magyarosított nevű "parvenü" volt, akinek kellet a magyarosított név az eredeti helyett, annak tartalmi követelményei nélkül. A jó szándékkal befogadó magyar nemzetnek szart az eszmevilágába, ahova felmenői egykoron, ( két generációval korábban), a magyarság jóindulatából a batyujukat lerakhatták és nyugodtan élhettek. Ezek az emberek maguk ellen vívták ki a sorsot. Ellenpróba: Ha valaki magyar és katolikus létére Izraelbe menne és ott letelepedési engedélyt kapna ( nem kap) és kezdené hergelni az ottani arabokat, izgatna az állam ellen, kigúnyolná az ortodoxia szokásait becsmérelné a talmudi hagyományokat, azzal vajon mi lenne? Megmondom! Azt is agyonvernék! Tehát "hátrább az agarakkal" és nagyobb önkritikát!
csi
2011. január 05. 02:23
Nem régen olvastam Mályusz tanulságos kis könyvét. A fene gondolta, hogy ennyire aktuális lesz nemsokára. A jómadarak 1920 januárjában vasúti blokádot is szerveztek a bécsi vasutas szakszervezetek segítségével. Bécs nem indított és nem fogadott vonatokat Magyarországról. Egy végletekig kirabolt országnak -az utolsó vasúti kocsikat a románok vitték el- ez ugyan nem jött jól, de zokszó nélkül elviselték az akkori országlakosok. Az emigráció a hajára kenhette a blokádot, ami augusztusra érdeklődés hiányában megszűnt. 1921-ben a nyugat-magyarországi felkelés apropóján megpróbálták rávenni a kisantantot, hogy támadja meg Magyarországot, azt gondolván, hogy idegen fegyverek mögött visszatérhetnek a hatalomba (erre aztán 1945-ig kellett várniuk), ám a kisantant ekkor már csak fújt, de nem harapott, mert a nagyantant szájkosarat tett rá. 1923-ban pedig mindent elkövettek, hogy Magyarország ne kapja meg a népszövetségi kölcsönt, de ekkor is kudarcot vallottak, mert megkapta. Ez a mostani paláver addig fog tartani, amíg az uniós elnökség miatt nagyobb nemzetközi figyelem övezi az országot. Elviszik a show-t a kormány elől, de az országot ez különösképpen nem fogja megrengetni. Ami azt illeti, még többen fogják gyűlölni a kegyelmes elvtársakat.
Tikva
2011. január 04. 23:02
Nyugalom...a falka szétszéled, ha nem talál húst...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik