A szemét ott ül a Parlamentben

2011. január 13. 11:10

Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Interjú.

2011. január 13. 11:10
Minden politikus megbukik egyszer. A málészájú és az autokrata is.

Csakhogy az utóbbi kataklizma közepette bukik.

Kataklizma?

Az autokrata nem szívesen adja ki a kezéből a hatalmat, ugyanis hiszi, hogy kizárólag az ő vezetése üdvözíti a tömeget. Máshogy nem is lenne képes interpretálni magának a makacsságát. Ezt amúgy a mentségére is mondom. Ráadásul nincs mellette senki, aki meg tudná és meg is merné neki mondani, ha hibázik. Pedig sokuk nincs meggyőződve a vezető tévedhetetlenségéről, de a karrierje kedvéért felveszi a hatalom kínálta ruhát. Vagyis cinikus. (...)

Bárki leváltható, négyévente szabad választásokat tart az ország. Ez aligha változik.

Mondja ezt néhány ellenzéki politikus is. Amit én gyermekded elképzelésnek tartok.

Miért?

Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom. Először talán általános választójogot kapnak a határon túli magyarok, aztán ha ez kevésnek tűnik, jön a következő lépés. (...)

Az elmúlt húsz év demokráciája – sokak olvasata szerint – korrupciót, hozzánemértést, törzsi politizálást, munkanélküliséget, eladósodást hozott, plusz kevesek korábban elképzelhetetlen mértékű meggazdagodását és sokak elszegényedését. Vélheti azt az új vezető, hogy mindez csak totális hatalomátvétel révén változtatható meg.

A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is. Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre – ez a szemét ott ül a Parlamentben. Húsz éve még inkább ott ült, azóta valami kis tisztulási folyamat azért lezajlott. Még további évtizedek kellenének, kellettek volna, hogy leülepedjen a mocsok.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2011. január 14. 06:50
Lám-lám, nem csak az alzheimer kor pusztítja az agyat, hanem a libsi szekértolók szennyáradata is legalább annyi kárt okoz.
abraka
2011. január 14. 05:54
"Az vigasztal,hogy elnézve az undorító vén pofádat,már nem sok van hátra."/ 1-es számú komment./ Eddig több mint 130-an nyilvánították ki, hogy életük boldogabb lenne, ha ez a kommentek nagy többsége szerint szenilis, elhülyült, munkásságában értékelhetetlen, 78 éves vén trotty nem rontaná tovább ennek a fenséges demokráciának a légkörét és megtérne őseihez. Én ennél undorítóbb kommentet még nem olvastam. Egy állítólag teljesen elhülyült pszichológiai tudományok kandidátusának, akinek 2009-ben Prima Primissima díjat adott át Demján, és a véleménye esetenként eltér a többségétől, a minél előbbi halálát kívánni,hát ez nem semmi. Hát már itt tartotok? Basszátok meg.
sargalabu
2011. január 14. 05:43
Jenő a rettegő,a nagy demokrata. Fúj.
bpe
2011. január 14. 01:34
ehhe, ez az inti eléggé fogyatékos, szivárog belőle a szenilitás, azvan. :) "Maga Nixon mondta annak idején, hogy ő azt hallgattat le, akit akar, mert az elnöknek azt is szabad. >Szerintem most inkább ne asszociáljunk. Szerintem se. Maradjunk a miniszterelnöknél. (..) >Azért ez nem hanglehalkítós világ. De. Szerintem egyre inkább az. Miért is nem asszociáltunk pár kérdéssel ezelőtt? >Hát, arra én már nem is emlékszem. Na, ugye." amúgymeg: "Amúgy Nietzsche is tudja, hogy a korlátlan hatalom napjai meg vannak számlálva, mondja is Zarathustrának a törpe: magasra dobtad a követ, de a te fejedre fog az visszahullani." - jaja, csak who is who, az itt a kérdés, ha azt a követ szemmagasra dobta Z., akkor megáll ez a sztori 2006-ra. :D "A most kialakuló autokratikus szisztéma már nem demokrácia. Amint sérülnek a jungi értelemben vett ellensúlyok, nagyon nagy a baj" - jah, sztem is sérültek, sőt. leváltak jenő bácsi hőlégballonjáról, és most túl magasra reppen nélkülük, ottan meg ritkás már a zoxigén.. :) "Vegye mindezt az én szubjektív véleményemnek. És Isten adja, hogy ostobának bizonyuljak. Sokan azt mondják, hogy a huhogók közé tartozom. De én nem huhogok magamtól. Csak ha huhogtatnak." - a vége amúgy derűs: :) egy skizofrén elme vallomása, akit már vkik huhogtatnak. remek. ..vagy van is ennek árfolyama? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!