Zombi, technoparti, horror

2010. december 20. 07:34

A vagyonkezelő egyre bizarrabb húzásokkal igyekszik némi haszonra szert tenni a bezárt OPNI nimbuszából.

2010. december 20. 07:34
„Valamiféle irracionális őrületből vagy nagyon is tudatos hátsó meggondolásból 2007-ben bezárták az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Akkora pofon volt ez, hogy sokáig nem is tudatosult: nincs többé a lipótmezői nagy ház, ami amellett, hogy százaknak volt a végső menedéke, komoly tudományos bázist jelentett a magyar pszichiátriának, és adott a huszadik században világhírű terapeutákat a szakmának (Szondy, Ferenczy, Mérei). 

Az egészségügyi kormányzat máig adós a bezárás magyarázatával, de meglepő, hogy milyen sürgősen és hathatósan hordták szét az intézet értékeit. Változatlanul él kérdés, mi volt az a halaszthatatlan ok, ami miatt szét kellett kergetni a betegeket és havonta hatmillió forintért őriztetni az üres házat. A vagyonkezelő, úgy tűnik, eladni nem tudja, pedig a szaúdi hercegtől a brunei szultánig mindenkit meggyanúsított a pletyka, hogy fáj a foga a Lipótra. Az eladás meghiúsult, de a vagyonkezelő egyre bizarrabb húzásokkal igyekszik némi haszonra szert tenni a bezárt OPNI nimbuszából. Novemberben kétnapos monstre bulit tartottak, azaz technopartival egybekötött kortárs művészeti show-t, aminek azt a címet adták, hogy Bolondok haza. A bulira tízezer meghívót küldet szét, és mintegy ezren a különböző elme-»kezelők«-ben ropták a táncot. Gusztus kérdése. De itt forgatták Karinthy Frigyes Tanár úr kéremét, és mint kiderült, videoklipet zombikkal, őrültekkel, a halál és a horror keringőztek a boltívek alatt. Nem csoda, hogy a pszichiátriai szakma háborog.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tenzin
2010. december 20. 16:44
Én hálás lehetek érte, mint egykori lakó, hogy eladták. ... Így engem kiengedtek, hazaküldtek, gyógyultnak nyilvánítottak, szabadon választott. Külön köszönet ezért a Scientológia Egyháznak, aki pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva küzdöttek azért, hogy kikerüljek. Viszont van egy rossz hírem -- már akinek -- minden kedves olvasónak. TUDOM AZ IP CÍMEDET. :D
morfondír
2010. december 20. 13:12
A kufárokat tartom. A többi megfigyelés. A Tiéd, az enyém, stb. Ha inkább jót tesz? Hmmmm..... Nem tudom. Tényleg nem.
atila68
2010. december 20. 10:37
Horvát Ágnes nyilatkozott már? http://uid1445.mandiner.hu/cikk/20101218_europaisag_szolidaritas A cikkben említettek nevében.....
Dr. Kotász
2010. december 20. 09:56
Az Európában egyedülálló Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi központ bezárása példátlan gazság volt ! Ezt az ügyletet sem ártana megkaparni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!