Magyar barátaimhoz

2010. december 22. 16:44

Orbán a magyar demokratikus ellenállás aktivistája volt, azé a demokratikus ellenállásé, amely a szabadságért harcolt. Most, miniszterelnökként ezt a szabadságot fojtja meg egy olyan törvénnyel, amely szájkosarat rak a független sajtóra.

2010. december 22. 16:44

„Orbán a magyar demokratikus ellenállás aktivistája volt, azé a demokratikus ellenállásé, amely a szabadságért harcolt. Most, miniszterelnökként ezt a szabadságot fojtja meg egy olyan törvénnyel, amely szájkosarat rak a független sajtóra. Orbán Magyarországa Lukasenko Belorussziájának útjára lép. A szájkosár-törvények mindig és mindenhol - bármi is legyen az igazolásuk - sértik a jogállamot, rombolják a demokráciát, kisemmizik a társadalmat.

A független sajtó elleni akciózás, a jogállam lerontása, a társadalom megfélemlítése Lengyelországban a IV. Köztársaság egzotikus koalíciójának kormányzása alatt dívott. Két év után e politika hívei piros lapot kaptak a lengyelektől. Magyar barátainknak azt kívánjuk, hogy hasonló sors érje utol mostani kormányukat.

»Vannak helyzetek, amikor azt kell megállapítsuk, hogy eljött az államhatalom politikai, erkölcsi hitelességének és legitimitásának előbb részleges, majd teljes megszűnése, s ennek megfelelően kell eljárnunk.« Ezt a XX. század nagy magyar humanistája, Bibó István írta. Mert ennek az állapotnak az eltűrése óhatatlanul »a magyar társadalom erkölcsi csődjéhez vezet«.

Hisszük, hogy a magyar demokrácia ezt nem engedi meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2011. január 07. 12:43
Netán valaki nem tudja miről beszél az a szarházy Michnik a lengyel viszonyokat említvén, annak néhány szóban leírom. Két domináns párt van ma Lengyelországban, a PO és PIS. Az előző ciklusban a PIS politikusa, Varsó korábbi polgármestere a nem rég elhunyt Lech Kaczynski volt az államelnök, a miniszterelnök pedig az ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski. Le kell szögezni, kiválóan kormányoztak, a munkanélküliség folyamatosan csökkent, a gazdaság folyamatosan javult, a bérek nőttek. Az ikrek emberi tulajdonságaival volt inkább a problem. Erre számunkra is leginkább érthető, megérthető példa az, hogy Lech Kaczynskit a Wawelben temették el. Neki tényleg nincs ott helye. A jelenlegi ciklusban pedig a PO politikusa, Bronislaw Komorowski az államelnök, s szintúgy a PO politikusa, Donald Tusk a miniszterelnök! TEHÁT, UGYANAZON PÁRT POLITIKUSA AZ ÁLLAMELNÖK, ÉS A MINISZTERELNÖK! Kiválóan teljesít a lengyel kormány, tényleg csak csettinteni lehet arra, ahogyan Lengyelországban most mennek a dolgok. A MICHNIK-félék azonban sehol nincsenek ott kint, nem is jegyzik őket! Bezzeg nálunk, még mindig pustztíthatnak, rombolhatnak! Nem sokáig, remélhetőleg!
gyaloggos
2011. január 07. 12:00
Az Aczél-Konrád-Michnik-félék, a Népszabadság, meg egyéb komcsi sajtó, a tudósítóik tették tönkre az elmúlt évtizedekben a magyar-lengyel kapcsolatokat! Nekik ugyanis az lenne az érdekük, hogy ez ne működjék! Ők is ugyanazt csinálják otthon, Lengyelországban, mint amit ezek itthon, Magyarországon! Kívülről, a nemzetközi sajtón keresztül próbálják támadni a lengyel kormányt, de hatástalan, mert jól megy a szekér!
gyaloggos
2011. január 07. 11:51
MICHNIK, HAZUDSZ! Nekem te ne mutasd be Lengyelországot, a lengyel embereket, azt, miként vélekednek a mai Magyarországról, a jelenlegi kormányról, Orbán Viktorról! A te magyar barátaid azok, kik 1990 előtt, illetve azután, 94-98 között, majd 2002 -2010 között gátlástalanul loptak, csaltak, hazudtak, lerabolták, kifosztották, lepusztították az országot, a nemzetet! A komcsik, az Aczél Endre-féle szarházyak! Ők a te barátaid!
ÁrPi
2010. december 28. 15:58
gloire linkelte be a mandiner.blog-ra: A Gazeta főszerkesztője, Michnik is nagy haverja Konrádnak . ) upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/1/14/MichnikBudapesten.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!