Aktuálpolitikai történelemhamisítás

2010. december 20. 19:10

A semmisségi törvény a meghurcoltak számára méltányos gesztus, viszont brutális mélyütés a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak.

2010. december 20. 19:10
„Budapest, 2006. szeptember 18-a történelmi mércével csak tegnap volt, és ugyancsak történelmi mércével legfeljebb halvány karcolás a nemzet sebei közt. Egy ország nézhette élő-egyenesben, főként a gyurcsányista elhajlással aligha vádolható Hír Tv közvetítésében az MTV-székház ostromát. A folytatásban lehet szemkilövő-jelvényvesztő rendőrterrorról értekezni, de a kezdet, erre bármelyik tévénéző emlékezhet, korántsem a tiszta tekintetű ifjak forradalma volt a zsarnokság ellen. Márpedig 2006-ról semmisségi törvény készül, az őszi eseményekkel kapcsolatos előzetes letartóztatások és elmarasztaló ítéletek jelentős részét törvényhozási aktussal semmissé kívánják nyilvánítani. Mindezzel a fülkeforradalom győztesei a négy évvel ezelőtti pesti utcára forradalmat, illetve azt eltiporni próbáló önkényt tábláznak ki. (...)

[A] semmisségi törvény minden olyan elmarasztaló ítéletet, valamint kényszerintézkedést elrendelő határozatot »kilőne«, amely csak rendőri jelentésen, illetve rendőr tanúk vallomásán alapul. Nem érintené azokat az ügyeket, ahol más, aggálytalan bizonyítékok, például videofelvételek állnak rendelkezésre.

Néhány tucat vagy száz ártatlanul meghurcolt ember számára ez rendkívül méltányos gesztus, viszont brutális mélyütés a rendőrségnek és az igazságszolgáltatás egészének. Azt a törvényi vélelmet állítja fel, hogy a rendőrök ab ovo hazudnak, az ügyészek ennek alapján hamisan vádolnak, a bírák pedig ártatlanokat küldenek rácsok mögé. Persze lehet magyarázni, hogy ez kizárólag 2006 őszére vonatkozik, egyébként a rendőri jelentés változatlanul közokirat, aminek hitelt kell adni. Csakhogy a törvény általi lehazugozást aligha lehet lemosni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2010. december 21. 07:51
"Azt a törvényi vélelmet állítja fel, hogy a rendőrök ab ovo hazudnak, az ügyészek ennek alapján hamisan vádolnak, a bírák pedig ártatlanokat küldenek rácsok mögé." Hát bazmeg, ha egyszer ez az igazság... Persze nem szabadna megállni itt, le kéne az utolsó patkányig vadászni az érintett rendőröket, ügyészeket és vérbírákat, és minimum örökre eltiltani őket a közügyektől - bár némi letöltendő sem ártana a rohadékoknak. Ráfér a magyar "igazságszolgáltatásra" némi tisztogatás. Akkor leszek nyugodt ha már hallom a libsi sajtó vinnyogását a harmadik hatalmi ág függetlenségének elvesztéséről. A harmadik hatalmi ág ugyanis jelenleg egy kurva nagy maffia rendőröstől-bírástól, a cosa nostra kiskutya fasza hozzájuk képest.
morfondír
2010. december 20. 20:52
Akin nincs azonosító az nem rendőr. Tehát akkor nem egy rendőr, hanem az egész intézmény álarc mögül rugdosott, viperázott. Itt kezdődik minden. "a rendőri jelentés változatlanul közokirat, aminek hitelt kell adni." Igen, persze az az. De ekkor és itt pusztán azonosíthatatlan maszkos, brutális terroristák voltak.
marko11
2010. december 20. 20:40
Ez lett volna az IGAZSÁG-szolgáltatás, kedves/redves hvg!?
civilina
2010. december 20. 19:52
"Néhány tucat vagy száz ártatlanul meghurcolt ember számára ez rendkívül méltányos gesztus, viszont brutális mélyütés a rendőrségnek és az igazságszolgáltatás egészének." Bizonyára bennem van a hiba, de én nem szeretnék olyan demokráciában élni, ahol egyetlen embert is ártatlanul meghurcolnak, nem hogy százat! Ha igaz a városi legenda, miszerint 2006-ban sem rendőrállamban éltünk, akkor viszont inkább egy mélyütés a rendőrségnek, és intézzük el azzal a dolgot, hogy csak eszköz volt az akkori hatalom kezében! Világos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!