Erőből

2010. november 23. 20:57

Kopits György pedig hiába érvel nemzetközi tapasztalatával, demokratikus példákkal. A fülkeforradalom más irányba megy. És egyelőre sínen van.

2010. november 23. 20:57

Az Alkotmánybíróságot már megfegyelmezték. A médiumokat, a sajtót ugyancsak. Törvénymódosítás nem akadály. Szükséges, ámbár nem elégséges. Az ügyészség már megkapta a figyelmeztetést, ráadásul ott nemsokára jön az új főnök, aki majd tudhatja, jobb, ha úgy táncol, ahogy mi fütyülünk. A Költségvetési Tanács helyrerugdosása szintén folyamatban van. Ha majd a működéséhez garantált eddigi összegnek csak csekély - elenyésző - hányadát kapják meg, tudhatják, mire számítsanak. S bár a parlament alkotmányügyi bizottsága kissé beleköpött a levesbe, de ami késik, nem múlik. Meglesz a rendszabály.

A forradalmi lendület itt sem állhat meg. Az Országgyűlés elnöke például már jelezte, átalakításra készül. Véletlenül éppen azokat a parlamenti bizottságokat szüntetné meg, amelyeknek ellenzéki elnöke van. Jól tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben, s ebből világosan következik, hogy a haza sorsáért felelős testületek sem ellenzéki irányítás alatt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2010. november 24. 13:07
Kedves Sebes György! Önt zavarja, hogy végre rend lesz? Igen! Köszönöm az interjút.
JBJ
2010. november 24. 09:05
A forradalmakat szokta követni a terror és a szabadságharc....Hány hosszútávon győztes Forradalom és Szabadságharc is volt az elmúlt 1000 évben Magyarországon?
drieno
2010. november 24. 08:48
egyébként: - ki választotta meg kopits elvtársat? -a parlamentnek, a képviselőknek joga van a költségvetési törvényben szabályozni az egyes állam által működtetett testületek működését, jogkörét, javadalmazását? - most kopits elvtársékról van szó, vagy az 50 "szakértőről", aki a kezük alá dolgozik? - de ha a kezük alá kell dolgozni, akkor ők pontosan mit is csinálnak? - most akkor ők a szakértők, vagy azok, akiket foglalkoztatnak? - ha az utóbbiak, akkor miért nem belőlük álla költségvetési tanács?
marós
2010. november 24. 06:23
A Népszava nem a nép szava, hanem a libsi bértollnokok gyűjtőhelye. Végre olyan kormányunk van, amelyik a választóknak tett igéretei alapján, elsöpri azt a hazug, korrupt rendszert amelynek gaztetteit még az unokáink is nyögni fogják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!