A megújulás költségvetése

2010. november 16. 08:51

A csalással és a hazugsággal szakítás kampányának jegyében ideje lenne például a gáz áráról is értelmes emberek módján beszélni.

2010. november 16. 08:51

„Ami pedig ezek után a csalással és a hazugsággal való szakítás törekvését illeti, ezek minden jóérzésű ember által támogatható törekvések. Ezért érthetetlen, hogy a szakítást zászlajára tűző politikai erő miért mulasztotta el a lakossággal közölni a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjjogosultságának megteremtésekor azt, hogy ennek a lépésnek szükségképpen velejáró eleme a befizetendő járulékok mértékének emelése, ugyanis a dolog nem tud máshogyan működni. Így azután az MSZP remek ötlete, miszerint a férfiak esetében is teremtsék meg 40 év munkaviszony után a nyugdíjba vonulás lehetőségét, újabb csapást jelent a járulékfizetőkre, ahogy minden kedvezményes nyugdíj is.

A csalással és a hazugsággal szakítás kampányának jegyében ideje lenne például a gáz áráról is értelmes emberek módján beszélni. Fellegi Tamásnak igaza van abban, hogy a gáz árát emelni kell, és ezt a piaci körülmények kényszerítik ki. Végre a Fidesz is rájött erre. Végre ők is látják, hogy a gáz ára nem tyúkbélből történő jóslás eredményeként jön létre, hanem a piac dönti el. Ha mi nem vagyunk hajlandók a gázért piaci árat fizetni, akkor a termelők nem nekünk fogják eladni az általuk megtermelt gázt.

Persze az áremelés rossz hír, mint ahogyan a nyugdíjkorhatár emelése is, viszont végre tisztázni kellene, hogy vannak olyan törvényszerűségek, amelyeknek a kezelése nem jó szándék vagy rossz szándék, hanem a realitásokkal való szembenézés kérdése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2010. november 16. 21:25
AZÉRT egy komoly egyetemi professzor - mégha libsi is, meg messianisztikus-újkeresztény filoszemita...- EKKORA MÉDIAKURVA NEM LEHET!!! Hogy jön most ide a gáz ára, AMI HATÓSÁGI ÁR, HAKK Kollega Úr???! Emlékszel még: Árhatóság (árdrágítás btette, üzérkedés btette)???
Kaducsa
2010. november 16. 19:26
"Végre ők is látják, hogy a gáz ára nem tyúkbélből történő jóslás eredményeként jön létre, hanem a piac dönti el." Ezért nem szerencsés nagy nyilvánosság előtt olyanokat hazudni, hogy "hány évre igérjem meg, hogy nem lesz áremelés? Tizre? Húszra?".
sorokinV
2010. november 16. 18:45
Ha piaci áron fizetnék Hakk Pétert, zsíros kenyér lenne ma a vacsora.
Jancsipapa
2010. november 16. 17:29
Ideje lenne az átlagember jövedelméről is értelmes emberek módján beszélni. De te eddig még soha nem jutottál el,csak a gáz áráig .Te idegenszívű féreg! .Menj innen ,itt megvetnek,lenéznek,gyűlölnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!