Ugyanaz a gondolkodó ember vagyok

2010. október 26. 14:11

Én nem idomultam egyik párthoz sem – az SZDSZ-szel nem is volt kapcsolatom. Mindig elfogadtam, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben nem az én értékrendemet képviselik. Interjú.

2010. október 26. 14:11
– Első plenáris napját töltötte függetlenként. Ha lejár a szükséges moratórium, át fog lépni valamelyik másik frakcióba?

– Hosszú idő van még hátra ebből a ciklusból, nem zárnék ki semmit. A független képviselők lehetőségei korlátozottak, az lesz a döntő, hogy miként tudom végezni a munkám. A szocialistákat kivéve mindegyik pártban van olyan, ami szimpatikus. Keresztény ember vagyok, ennek képviselete tetszik a KDNP-ben. A Fideszben tetszik a magabiztosság és az elkötelezettség, még ha olykor túlzásba is esnek. A Jobbikban is szimpatikus az erős nemzettudat. Meglátjuk mi lesz később, most nincs szándékomban beülni sehová.

– Kaméleon embernek hívják, amit alátámaszt e mostani válasza is. Korábban a Fideszben politizált, majd az MDF-nél próbálkozott, idővel az SZDSZ-szel is kapcsolatot ápolt, majd az LMP képviselője lett. Az ökopártból ideológiai okokra hivatkozva lépett ki. Aki ennyi politikai irányzat felé nyitott, annak milyen ideológiai indokai lehetnek?

– Én nem változtam, ugyanaz a gondolkodó ember vagyok. Az MDF sokkal hamarabb csapott be, mint a Fidesz. Mindkét párttal kapcsolatban azt gondoltam, velük együtt könnyebben tudom képviselni azokat az értékeket és ügyeket, amelyek számomra fontosak. Nem így volt. A Fidesznél emberi tényezők is közrejátszottak. De én nem idomultam egyik párthoz sem – az SZDSZ-szel nem is volt kapcsolatom. Mindig elfogadtam, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben nem az én értékrendemet képviselik, cserébe elfogadják és támogatják az általam fontosnak tartott megoldásokat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. október 26. 15:03
Nem, Ivádykám, most vagy gondolkodó ember, hogy kiléptél!
Szenzor
2010. október 26. 14:19
Inkább 100 Ivády Gábor, mint egy Iványi Gábor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!