Orbán Viktor és a nemzettestvérek

2010. október 24. 14:32

Szégyenteljes beszéd egy olyan embertől, aki azt gondolja, hogy az ő 89-es beszédének következtében hagyták el a szovjet csapatok az egykori szovjet birodalom országait.

2010. október 24. 14:32

„Orbán Viktor tudja-e, hogy miről beszél? Ugyanis október 23-i beszédében többek között ezt találta mondani: a nemzet igent mondott arra, hogy az országban mindennek meg kell változnia: az alkotmánynak, a törvényeknek, a közéleti erkölcsöknek, a tabuknak, a parancsoknak, a céloknak, a viszonyoknak, az értékeknek, a médiának, a környezetvédelemnek, az iskolának és a közbeszerzéseknek. Mindennek, ami ember-, nemzet-, ész-, erkölcs- és életellenes, így az adózás mikéntjének és »a nemzettestvérek kitagadásának« is. Ez az első alkalom, hogy egy nem hungarista, nem jobbikos szájából hangzik el ez a nyilasok által használt szó. És nem akárki szájából, hanem a magyar köztársaság miniszterelnökéjétől. Milyen mélyre lehet süllyedni? Mélyebbre ennél? Nem hiszem.

De az egész beszéd úgy, ahogy van vérlázító volt. Különösen egy olyan ember számára, aki maga is az események aktív részese volt. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a beszéd egyszerűen szégyenteljes. És az is, hogy a nemzettestvérek említését üdvrivalgás fogadta. Mikor fog végre a magyar nép felébredni?

Az biztos, hogy én – remélem, nem egyedül a forradalom résztvevői nevében – kikérem magamnak, hogy Orbán Viktor kisajátítsa az én forradalmamat és azt merje mondani, hogy »1956 a magyarok befejezetlen története volt egészen az idei esztendőig«. Szégyenteljes beszéd egy olyan embertől, aki azt gondolja, hogy az ő 89-es beszédének következtében hagyták el a szovjet csapatok az egykori szovjet birodalom országait. Ugyanis ezt mondta Orbán Viktor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaducsa
2010. október 26. 21:26
"Szégyenteljes beszéd egy olyan embertől, aki azt gondolja, hogy az ő 89-es beszédének következtében hagyták el a szovjet csapatok az egykori szovjet birodalom országait. " Ezt mikor mondta Orbán? Én még nem hallottam róla.
Kaducsa
2010. október 26. 21:25
Seres Mária... szerdán Egerszegen, bemutatva a szervezet jelöltjeit: helyben Barasits Zsuzsanna Erzsébet látó-tanácsadó-t.
morgo1
2010. október 25. 13:50
Sztálin, Hruscsov és Kádár elvtársak vágják partiba ezt a rohadt vén kúrvát!
GY. F.űegér
2010. október 25. 13:29
Továbbá ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR elszámolt végtelenig. Kétszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!