Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy falat nemzeti öntudat

2010. október 31. 12:16

Tételezzük fel, hogy a márkagazdák bejelentik: a pöttyös Túró Rudi nem is egyszerűen csak pöttyös, hanem egyenesen árpádpöttyös.

2010. október 31. 12:16

„Tételezzük fel, hogy a márkagazdák bejelentik: a pöttyös Túró Rudi nem is egyszerűen csak pöttyős, hanem egyenesen árpádpöttyös. Aztán azt, hogy a csomagolás árpádpöttyei az amerikai zászló csillagaival lesznek helyettesítve. A miértet egy harsány, ám zavaros kampány magyarázza. A Túró Rudi azért lett amerikai csillagos


1) hogy mi is átélhessük az amerikai álmot
2) hogy a rudi végre nemzetközi termék lehessen
3) hogy bárhol a világon büszkék lehessünk arra, hogy magyarok vagyunk.

Zagyva? Az. Pedig megtörtént. Nem Magyarországon, hanem Romániában, nem a Túró Rudival, hanem az ennek nagyjából megfelelő romániai ősédességgel, a Rom csokival. Ez volt az utóbbi évek legbátrabb romániai kampánya - értékelik a lokális szakfórumok, és várják az új eladási adatsorokat.

A Rom fekete csoki alapú, szájpadlásra tapadó rumos ízesítésű szelet, amit bizony lehet nem szeretni is. Csomagolásának színszimbolikája nem egyértelmű: lehetne akár a román trikolor is. Némi jóindulattal persze elfogadhatjuk, hogy a Rom csoki egy szépia felé közeledő román trikolorba van öltöztetve, és a »rom« jelenthet rumot is, de utalhat a román jellegre is - de mindkettőhöz kell némi ráhangolódás. Nincs személyes tapasztalatom arról, hogy környezetemben a Rom csokit eddig bárki is úgy tartaná számon, mint egy falat román nemzeti öntudatot. Ez változott most meg.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. november 01. 21:11
Értelmes emberek nem szoktak hülyeségeket feltételezni.
vizesnyolcas
2010. november 01. 13:40
"Ha például a Turó Rudival történt volna hasonló blaszfémia, úgy vélem, sokkal hiszterizáltabbak lettek volna az állapotok. A magyarok szenvedélyesebben reagáltak volna, a magyarok politikai ügyet csináltak volna a sértésből, a magyarok bojkottáltak volna, a magyarok sértésként vették volna, hogy blöffkampányolnak a nemzeti jelképeikkel. A románok ezzel szemben tudnak nevetni az egészen. Nem volt jellemző a "becsaptatok minket" típusú reakció. A kampány számomra újabb adalék ahhoz, hogy a magyarok adottságnak, a románok lehetőségnek fogják fel nemzetiségüket." Elképesztő ez az egysejtű. 1. Leír egy Romániában MEGTÖRTÉNT esetet. 2. Leírja, hogy az Ő ELKÉPZELÉSE SZERINT hogyan történne ugyanez Mo-n. Majd mintha a 2 ugyanolyan megtörtént tény lenne, mint az 1, levon egy magvas következtetést.
soelmo
2010. november 01. 12:00
Kevesebb dolgod lesz, ha csak a zsidó nemzeti (?) öntudatról értekezel! A Rom(ánok) sem foglalkoznak a te nemzeti öntudatoddal, meg a túró se! Ócska szellemi selejt ami kijött belőled f@szfej!
Kaducsa
2010. október 31. 18:42
Amúgyis plágium: http://www.domainabc.hu/upload/articles/pictures/kep628.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!