A liberalizmus győzött a konzervativizmus felett

2010. október 21. 10:37

Az elmúlt időszakban már nem arról szólt az LMP politikája, mint amiért létrejött a párt. Interjú.

2010. október 21. 10:37
- Szóbeszéd szerint a szakítás egyik oka, hogy Ivád polgármestereként teljesen más gondolatiságot képviselt, mint az LMP fővárosi szárnya. Igaz ez az ellentét?

- Teljes egészében. Jómagam Ivád polgármestereként az emberek között, vidéken élem mindennapjaimat. A gyakorlati megoldások embere vagyok. Ezzel szemben, teszem azt, egy fővárosi szociológus végzettségű lmp-s mindössze két hét gyakorlati időszak után, csak elméletben gondolkodik a vidék problémáiról. Meglehetősen távoli ez a közeg számára. Ez a kettősség egyre jobban érződött az elmúlt időszakban a vidéki és a fővárosi LMP-s politikusok között.

- Volt problémája a párt politikai irányvonalával is?

- Az elmúlt időszakban már nem arról szólt az LMP politikája, mint amiért létrejött a párt. Megalakulásunkkor ökopártként aposztrofáltuk magunkat, amely bizonyos kérdésekben konzervatív, némely ügyekben pedig liberális álláspontot képvisel. Jelenleg viszont azt látjuk, hogy a liberális álláspont kerekedett felül a kommunikációban, az általam is képviselt konzervativizmus pedig teljesen háttérbe szorult. Így nem lehet csodálkozni, hogy az LMP-t sokan az SZDSZ utódjaként aposztrofálják.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cyberlolita40001
2010. október 21. 15:27
LMP-ről az a véleményem, hogy olyanok, mint akik most jöttek Woodstock-ból. Eco-bio-öko, meditációs párt. Végüg van, mint az égetett szesz, egy múló szeszély, egy ábránd... Meglovagolták a hullámot, bejött és kifújt. Ennyi. Ideje erős politikát építeniük, de a szerencsétlen fél-autista Schifferrel ez elég nehéz lesz...
jesus christo
2010. október 21. 14:36
PARASZT! nem voltal te oda valo
johnnycage
2010. október 21. 14:26
Hogy az LMP-ben mi megy, az független attól, hogy Ivády egy szimpla politika kalandor, akinek már a Fidesznél sem jött be, és most az LMP-nél sem. Sebaj, majd most talán a Jobbiknál. ;)
Diocles
2010. október 21. 14:19
Az mindenesetre hatalmas eredmény, h a fővárosban nem tudják zsarolni a Fideszt. Felbecsülhetetlen eredmény, de tényleg. Akié a főváros, kis túlzással azé az ország is, ott sokat tudtak volna kavarni. Négy év alatt meg mindenki számára kiderül, h kicsodák is ezek valójában, ahogy Ivádynak is leesett, úgy sokan mások számára is le fog. Lásd pl. Dorosz nyilatkozatát a kettős állampolgársággal kapcsolatban, mondván, h ő csak azért nem szavazott ellene dafke, mert állítólag megígérték neki (ami hazugság, ebben akkor sem volt egységes álláspontja a kormánynak), h htm-ek nem szavazhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!