Plasztikcsontvázak zörgetése

2010. szeptember 10. 20:44

A csontvázjelentés valójában semmi újat, a már eddig is zavaros vádakhoz képest semmi értelmes állítást nem tartalmaz.

2010. szeptember 10. 20:44

A csontvázjelentés valójában semmi újat, a már eddig is zavaros vádakhoz képest semmi értelmes állítást nem tartalmaz, csak olyan kockázatot, ami vagy nem valós, illetve semmi köze a 2010-es költségvetéshez, vagy a korábbi kormány már kimutatta és kezelte. Miközben az írás szemérmesen hallgat arról, hogy a költségvetésen a legnagyobb lukakat messze az új kormány gazdaságpolitikai baklövései által okozott forintgyengülés és kamatemelkedés ütötte. Valójában ugyanis a helyzet az, hogy az általunk is számításba vett és bemutatott kockázatokra ugyancsak általunk félretett tartalékok jelentős részét vélhetően felemésztette a jelenlegi kormány számlájára írható árfolyamveszteség és kamatkiadási többlet. A hivatalos kormányzati kommunikáció persze most igyekszik úgy tenni, mintha fedezet nélküli kockázatokat talált volna a költségvetésben, pedig néhány hónapja a fedezet még megvolt, csakhogy azt sikerlült 100 nap alatt olcsó szabadságharc-imitációkra elszórni. Magyarán a pénzügyi egyensúly megtartásához nem elhúzódó csontvázkeresésre, hanem éppen arra a fajta politikai kijózanodásra lenne szükség, amire az utóbbi napokban a kormány költségvetési elképzeléseiről beszélő egyes állami vezetők szerencsére ígéretet tettek. Vélhetően ebből a kijózanodásból fakadó esetleges választói kiábrándultság érzését szeretné elnyomni a mesterségesen legyártott plasztikcsontvázak újbóli megzörgetése.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2010. szeptember 11. 13:25
Oszkó "adóoptimalizáló" vízfüggönyös szájharmonikás, meg az ő senki által meg nem választott kormánya... Döbbenetes, hogy nem képes kussolni.
OmegaMale
2010. szeptember 11. 11:50
" Valójában ugyanis a helyzet az, hogy az általunk is számításba vett és bemutatott kockázatokra ugyancsak általunk félretett tartalékok jelentős részét vélhetően felemésztette a jelenlegi kormány számlájára írható árfolyamveszteség és kamatkiadási többlet." Először is, az, hogy egy kockázat valós-e vagy sem, nem Te döntöd el. Pláne nem Ti, akik még 2008 őszén is tagadtátok, hogy kelleni fog az IMF hitel, mert 'nem lesz rá szükség'... Ha ennyire vágjátok, hogy *valójában* mi van, akkor hogyan jutottunk ide? Mellesleg 63!!! csontváz-jellegű finding-ot elég nehéz megmagyarázni. Szeretnélek emlékeztetni, hogy nincs olyan, hogy "általatok félretett tartalék". Hitelt vettél fel, te szerencsés, elfelejtetted??? Ez történik, amikor egy született adós a pénzt összekeveri a hitelpénzzel... Ne hasonlítsd magad ahhoz, amikor a fidesz kormány +300 Mrd forinttal adta át a kasszakulcsot! Ti végig mínuszban voltatok!!! Ami meg a kiadási többleteket illeti, legyen nagyon lapos a szád, mert egy hitel lejártakor, ha nincs miből megadni, akkor általában a kockázatok növekedni szoktak. Bár a Hozzád hasonlóknak, akik hiteltől hitelig tudnak csak gondolkodni, ráadásul amikor minden szavazói felhatalmazás nélkül ülsz abba a bizonyos székbe, a *kockázat* szó pusztán arra vonatkozik, hogy meddig biztos a saját pozíciód... Számotokra más *kockázat* nem létezett egészen áprilisig. Addig meg jók voltatok, az IMF csak később jön, nem Nektek kellett kényes kérdésekre válaszolni. Az árfolyamveszteséget pedig részben a kormányváltás is okozza (de ezt nyilván Te is tudod, elég megnézned a 2006-os évet, amikor az év vége felé gyengült a forint, pedig semmi sem történt, csak *Ti maradtatok*), a kamatkiadás többlet pedig abból adódik, hogy az új kormány nem abban a szemlesütős, seggnyalós stílusban szeretné a végtelenségig húzni az adósságszolgálatot, hanem a mihamarabbi törlesztés és rendezés felé mozdulna. Az más kérdés, hogy ez valamiért az IMF-es haveroknak nem érdeke, dehát Petikém, madarat tolláról, ugye. Utálom a 2 perces hazugságot!!! (ti. azt a hazugságot, amivel csak 2 percet lehet nyerni, mert addig tart megcáfolni) *Sokba* vagytok nekünk, az a minimum, hogy erre nem emlékeztettek minket naponta. Bújkálj boldogan a tömegben és legyen nagyon lapos a szád.
Tarski
2010. szeptember 11. 09:10
Kedves Kommentelők! A deviza hitelesek problémájával kapcsolatban javaslom szerény írásomat: http://aristotle.5mp.eu/web.php?a=aristotle Tisztelettel: Tarski/Aristotle.
marós
2010. szeptember 11. 06:43
Oszkó Peti! Megint hazudozásba keveredtél, szerinted az, hogy minden mozdíthatót elloptatok, letagadtátok a csilagos eget az égről, az semmi. A müszaki dolgokhoz nem értesz, ez nem az adóelkerülés, a műanyagok is tudnak zörögni, mint a bilincsek, ami még sok gazember politikus kezére kerülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!