Mellébeszélés helyett

2010. szeptember 07. 12:52

A szókimondásra érkező elhatárolódás, rasszistázás, büntetés sokkal inkább szánalmas mosolyt fakasztó reakció, mint megoldás.

2010. szeptember 07. 12:52
„Senkit ne tévesszen meg az a tegnap közzétett német felmérés, amely szerint a németek egyötöde támogatna egy olyan új politikai pártot, amelynek élén a mozlimokat bíráló kijelentéseiről ismertté vált Thilo Sarrazin állna. A szociáldemokrata párti politikus, a német központi bank elnökségének tagja évek óta hadilábon áll a német politikai elit tagjaival, amiért átlépte a politikailag korrekt beszédmód határait, s több alkalommal sértette meg kijelentéseivel a törököket, az arabokat, a zsidókat. (...)

Azoknak, akik most a rasszizmus újjáéledését vélik felfedezni Németországban, érdemes elgondolkodniuk a véleménynyilvánítás szabadságán, s főleg azon, hogy a nyilvánvaló problémákat nem lehet a végtelenségig a szőnyeg alá söpörni. Sarrazin egy olyan jelenségre hívta fel országa, s egyben egész Európa figyelmét, amelyet mindenki észlel, éppen ezért a szókimondásra érkező elhatárolódás, rasszistázás, büntetés sokkal inkább szánalmas mosolyt fakasztó reakció, mint megoldás. Lehet nem egyetérteni Thilo Sarrazin – helyenként valóban túlzó – szavaival, az viszont kétségtelen, Nyugat-Európa bevándorláspolitikája és féktelen multikulturalizmusa kudarcot vallott. Ennek közvetlen eredménye a valóban szélsőséges politikai alakulatok megerősödése szerte a kontinensen.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. szeptember 07. 13:31
9.11 tetteseit is Németországban szervezték be és képezték ki, a helyi mecsetekben, kivéve a pilótaleckéket, mert azokat az USA-ban bonyolították....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!