Hang, még a régi

2010. szeptember 29. 18:43

A 180 perc ma már nem is annyira rádiós program és produkció, mint inkább képviselet, sőt nagykövetség. A nemzetközi bankárvilág helyi érdekképviselete.

2010. szeptember 29. 18:43

„Ez a 180 perc, Mong Attilával!

Barátaim, ha pechünk van, így kezdődik a reggel. És sajnos akkor sem jobb a helyzet, ha Mong Attila helyett valaki más vezeti a Kossuth Rádió információs műsorát. Műsor!? A 180 perc ma már nem is annyira rádiós program és produkció, mint inkább képviselet, sőt nagykövetség. Történetesen a Valutaalap budapesti nagykövetsége, egyben pedig a nemzetközi bankárvilág helyi érdekképviselete. Szinte mindennap terítékre kerül a 180 percben az a vita, amelyet Orbán Viktor és kormánya folytatott Budapesten az IMF és az EU képviselőivel. Tudjuk, hogy ez nem egy szégyenlős beszélgetés volt, nyomát sem lehetett felfedezni benne annak a már-már beteges szervilizmusnak, amelyet a szocialista kormányoktól szoktunk meg, ha felettük álló nemzetközi szervezetekkel tárgyaltak. A 180 perc és szerkesztői, akik tudják persze, hogy a műsor valami csoda folytán messze túlélte már a neki szabott életciklust, szóval a 180 perc tragédiaként tüntette fel a vitát, s annak eredményét, a külföldi tárgyalók sértett távozását.


Szereplő, pontosabban megszólaló, aki megfelel e szerkesztői koncepciónak, aki szívesen alátámasztja a riogató jóslatokat, mindig akad. Olyan is, aki kereken kimondja: az IMF nélkül elképzelhetetlen az élet. Mármint Magyarország élete. Egyszer lesz olyan is, aki leszögezi, itt hülyék élnek, az IMF zseniális iránymutatásai nélkül elveszünk. Tegnap épp Simor András bankelnököt idézte ezzel kapcsolatosan a 180 perc. Lenne még hitele Simornak!? Az, hogy mi lehet erről az egészről a szavazók által felhatalmazott kormány véleménye, és mi a stratégiája, nem derül ki. Tegnap sem derült ki. Onnan, a folyónak arról a partjáról nem beszélhetett senki. Beszélt viszont Urbán László, az EBRD igazgatóhelyettese. Egy kis reklámízű felvezetés után kellett megtudnunk azt újból, hogy a nagy globális pénzügyi szervezetek nélkül nem megy, mert nem mehet itt semmi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shulc
2010. szeptember 30. 11:29
Én mindenesetre szívemből örülök, hogy most már nem hangzanak el olyan gyűlölködő kommentek Simor Andrásról, A Magyar Nemzeti Bank elnökéről, mint korábban. Fényes jövő előtt állunk. Orbán Viktor elnök Úr biztos vagyok benne hogy együtt tud majd dolgozni Simor Andrással. Az elmúlt 8 év után végre fellendülhet a gazdaság.
Diocles
2010. szeptember 30. 10:26
Erre = Ennyit
Diocles
2010. szeptember 30. 10:24
Örülök, h az MH felhívja ezekre a visszásságokra a figyelmet. Az MR-t ugyanis még ma is azok uralják, akik Gyurcsány fénykorában, jórészt azok az SZDSZesek, akik a Magyar Hírlap jobbratolódása miatt ejtőernyőztek oda. Csak egy példa tőlem is akkor: a múlt héten hallgattam az MR-t, azt mantrázták, h a szemét, csúnya kormány bezáratott három tinilány bizsulopás miatt, azt persze nem említették meg, h 30%-kal csökkent a lopások száma az új szabály miatt, meg persze az aznapi bombahírt is elhallgatták, mely szerint a börtönökben verték a 2006-os tiltakozókat, éspedig nem a kigyúrt barmokat, hanem egyetemista lányokat is. Erre ergé és barátai objektív rádiójáról.
slomovicz
2010. szeptember 29. 20:03
Látom, hogy nem egyedül vagyok akit bosszant, a 180 perc nevű reggeli propagandaműsor, ami szerintem a megmaradt utolsó liberális fészek. Kedvem volna már megkérdezni a 180 perc szerkesztőit, " hol volt- ez az éles kormány kritika- a Gyurcsány kormány idején? " Teccetek volna akkor, kemények és kritikusak lenni! Ha akkor- nem voltak, kritikusak, akkor most- pofa be! Jól láthatóan kilátszik a liberális szándék, a legtöbb kárt okozni a jelenlegi polgári kormánynak. Ki kell ganajozni a Magyar rádiót! Eltakaritani a hulladékot! Olyan rádió legyen, amely nem a liberális cinizmust képviseli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!