A sósvízű tenger

2010. szeptember 21. 07:32

A fékek-ellensúlyok rendszere talán működni fog majd újra, mikor mindazok, akik most még vak hittel isszák a tengervizet hazamennek, és a csésze fölé térdelnek.

2010. szeptember 21. 07:32
A hangszórók szerint most is forradalmi időket élünk, s harsogják a 100 napos győzelmi jelentéseket. Lett Nemzeti Együttműködés Rendszere, lett Emberek Embere, és lett kancelláriaminiszteri alkotmánybíró. Lett turultörvény és lett önkormányzati választási reform úri szabóval passzentosra szabva. Ellensúlyok nélkül, gőzerővel épülő látszatvalóság. Az iható tengervíz propagandája. (...)
 
Csak csendben jegyzem meg, ezzel a választási törvénymódosítással 1994 őszén a Fidesz akkori támogatottságával és szervezettségével pont kiszorult volna a fővárosi és megyei önkormányzatokból. A helyhatóságokban csak elvétve lehetett volna találkozni egy-egy fideszes képviselővel, s a párt az 1998-as országgyűlési választásokra talán még elegendő számú jelöltet sem lett volna képes kiállítani. Szerencsére nem így történt, hiszen akkoriban - a Szavazófülkék Nagy Forradalma előtt - még működött a fékek-ellensúlyok rendszere. És talán működni fog majd újra, mikor mindazok, akik most még vak hittel isszák a tengervizet hazamennek, és a csésze fölé térdelnek. Addig kell kibírni valahogy.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kündü
2010. szeptember 21. 16:12
Ilyen "elemzést" még fél éve is minimum egy Halmai dr. nevű elmebeteg államjogász zsidó írt, most meg,...áhh...:((
Kündü
2010. szeptember 21. 16:10
Ne röhögtessetek már, ez a Szabadai EGY FALUSI JOGTANÁCSOS: nullább ember, mint a "Haveri Kutya Alkesz Dr." = Helmeczy László.... A Népszava már tényleg a talajvíz szintjére süllyedt.
atila68
2010. szeptember 21. 15:15
Kedves Viktor! Térdre.
Karcsi75
2010. szeptember 21. 11:14
Kedves Szabadai(lehet,hogy lemaradt a "k") Tibor! Akkor majd legközelebb nem szavaznak rájuk. Addig is, létezik már sólepárló gép ami ihatóvá teszi a tengervizet! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!