A h-betűs szó

2010. szeptember 14. 10:34

Mintha az ellenzéknek itthon nem lenne témája, amivel a kormányt bírálni tudja, ehhez jobb híján az Unió fórumait választja.

2010. szeptember 14. 10:34
„A hétvégén két szocialista EP-képviselő is időszerűnek érezze, hogy brüsszeli vonalon fújjon riadót és tegye szóvá a szerintük hazánk külföldi megítélését - legalábbis potenciálisan - rontó itthoni eseményeket. A sort Göncz volt külügyminiszter-asszony nyitotta, aki azzal az egyébként ellenőrizhetetlen kijelentéssel tette emlékezetessé a Gyurcsány-konferencián való felszólalását, miszerint »brüsszeli folyosókon« már többen aggódtak, hogy vajon alkalmas-e a magyar kormány az EU-elnökség lebonyolítására, tekintettel gazdaság- és szomszédságpolitikájára, valamint - obligát elemként - a szélsőjobboldalhoz fűződő viszonyára. 

Tárgyszerűen: szemben Göncz Kinga állításával, az EU-ban nincs kötelezően előírt gazdaságpolitikai »irány« (csak hivatkozva a klasszikusra). Ahogyan tényszerűen nem igaz az sem, hogy Magyarország szomszédságpolitikájával súlyos gondok lennének: hamarosan román-magyar kormányülés lesz Romániában, a kettős állampolgárság - nyilván ez járhatott a képviselőasszony fejében - pedig, noha röstelljük ezredszer is leírni, egyedül Szlovákiából váltott ki diplomáciailag kezelendő reakciót. Szerbek, horvátok, ukránok (pedig ott ez tilos is) és románok nem emeltek kifogást. És végül: csak kérjük, hogy aki a »szélsőjobboldal felé való nyitottságot« vélte felfedezni a kormány működésében, szóljon. Valószínűleg a brüsszeli iroda távolsága tette, de Göncz kritikája leginkább egy erősnek szánt kijelentés elégtelen megtámasztásának minősíthető. (Jobb esetben.)”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vendéen
2010. szeptember 15. 09:44
mintha Barroso ellentmondana Göncznek: http://www.bruxinfo.hu/cikk/20100908-barroso-nem-fel-a-magyar-eu-elnoksegtol.html „Az elnökség nemcsak kihívás, de alkalom is újabb tapasztalatok begyűjtésére. Egyébként pedig egyszer minden ország először ad elnökséget, ez kivédhetetlen. Emlékszem, Portugáliának sem volt könnyű, amikor először vette át a stafétát (1992-ben), aztán mégis sikerült megfelelnünk. De itt említeném meg Szlovéniát, amelyikre az új tagországok közül először került a sor (2008-ban), és mindjárt nagyon eredményes munkát végzett. Vagy vegyük Csehországot, amelyik belpolitikai válság közepette csinált elnökséget, és dacára a hátországbeli nehézségeknek, számos területen munkájuk nagyon hasznos hozzájárulást hozott. A magyar kormány amúgy e tekintetben különösen előnyös helyzetben lesz, hiszen nagyon stabil háttérrel, az Unión belül talán legjelentősebb parlamenti többséggel a háta mögött vág majd bele. Az „európai félév” persze valóban fontos fejlemény lesz, de azt is látni kell, hogy az elnökség ellátása nem valami magányos feladat. Segítik az EU-intézmények, mindenekelőtt az Európai Bizottság. Összességében meggyőződésem, hogy Magyarország remek munkát fog végezni az Unió soros elnökeként.” ennyit Gönczről.
kalandféreg
2010. szeptember 14. 19:24
Dodóval már a göncös kócos hir megjelenésekor kifakadtunk azzal a bizonyos h betűs szóval. Gondolom Dodóval karöltve már csak annak örülnénk, ha ez jól definiálhatóan bekerülne a rettegett új alkotmányba és az ilyen g féléket be lehetne vele vágni a kóterba a h ... ló k .. a a ... ba egy életre!
balbako_
2010. szeptember 14. 16:28
Kingá Gönczova a retyón tájékozódott Brüsszelben. Sokadszor nem jött be, tulajdonképpen neki semmi nem jön be. És ott a budin néhány MSZP-és naccsám ezt találta ki.
drienovác
2010. szeptember 14. 14:39
Azért még mindig elég nagy nemzetközi felfordulást képesek okozni, és nagyon kellemetlen híreket, beállításokat juttatnak el a nemzetközi sajtóba. Csak utalnék a der Spiegel cikkére, amelyben Orbánt Zsirinovszkijjal vették egy kalap alá. Mondjuk, ez már önmagában provokáció, de nem lehet véletlen, hogy ezek ilyen mennyiségben jelentkeznek a polgári oldal kormányzása alatt! Bezzeg anno a "demokratikus", baloldali ellenzékverő rendőrségről semmi ilyesmi nem látott napvilágot. Pedig a hivatalos október 23-i megemlékezésen még az olasz államelnöknek is feltűnt, hogy "hol vannak az emberek?", amikor megérkezett az ünnepi Kossuth térre! A nemzetközi sajtó képviselőinek akkor ez nem tűnt fel, ahogy az sem, hogy az utcán boldog boldogtalan félholtra vertek bizonyos, láthatóan megvadult rendőrnek látszó egyének. Nagyon kíváncsi volnék ezeknek a sajtómunkásoknak a nacionáléjára, akik aztán ez ilyen "kócos asszony"-féle nyilatkozatokat mint fajsúlyos véleményeket fogják majd megjelentetni a különböző sajtóorgánumokban! Érdekes volna tudni, voltak-e III/akárhányas kapcsolataik nekik, vagy az informátoraiknak. A kócos asszony és a papa szerep pedig különösen fura. Most, amikor a pontosan az ő érájában elmérgesedett szlovák-magyar viszony látványosan normalizálódik, és minden szomszédunkkal a kölcsönös tisztelet alapján kezdünk együttműködni, próbálja eladni a konfrontáló magyar külpolitika képét! Ráadásul pont ma, amikor a nemzetközi GLOBSEC konferencián a V4-es külügyminiszterek külön megbeszélést tartottak Uniós ügyekben való közös fellépésükről! Milyen érdekes, hogy a libero vezetés alatt a V4 gyakorlatilag behalt, most meg, hogy polgári kormány van, lendületes egyeztetések folynak és komoly együttműködés a nyilvánvaló közös érdekek mentén! Őkócossága a miniszteri idejét a boldog semittevésben dagonyázta végig, időnként a fasiszta ellenzéknek lökött némi bírálatot és megjelent a kötelező protokoll alkalmakon. Különben meg hallgatott, mint sz@r a fűben. Lehet, hogy szerencsénkre. A legutóbbi nemzetközi sajtó-támadáshullámban a Vásárhelyi Mária volt a magyarországi tudás kútja, és persze a magyar vezetők és választóik kétségkívül mind súlyosan nácik voltak. Egyébként a sok hülye náci épp most adta vissza a magyarországi zsidóságnak az óbudai zsinagógát. Lassan majd adhatjuk vissza a Gül-baba türbét is. Talán az majd hír lesz a nemzetközi sajtóban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!