Fordulat és reform?

2010. augusztus 05. 14:40

Elképzelhető, hogy éppen a forint árfolyamának romlását akarták elérni. Közben folyik a devizahiteleseken való sajnálkozás.

2010. augusztus 05. 14:40

„A forint árfolyama zuhanni kezdett, és bár a folyamat megállt, az árfolyam nem került vissza a korábbi (még mindig alulértékelt) szintre. Ilyen nyilatkozatot hivatalos személynek tenni képtelenség, de még inkább az, ha ez következmények nélkül marad. Sőt érdemi helyreigazítás hiányában nem is tudott a forint visszatérni korábbi árfolyamára. De még mindig nincs vége, az IMF-tárgyalások félbeszakadása miatt – és bizonyos sajtóorgánumok sajnálatos rásegítésével – további leértékelődés következett be. Még érdekesebb ez a dolog, ha figyelembe vesszük, hogy a megállapodásra nincs is szükség. A forint árfolyama viszont tovább romlott.

A forint megrendítése és az ezt kísérő hatalmas társadalmi veszteségek, a lépés közgazdasági értelmetlensége és a mértékadó üzleti körök reakcióinak enyhesége (valójában elmaradása) arra utal, hogy ez az akció semmiképpen nem lehetett ellentétben egy elég jól körülhatárolható, újabban ismét hangadó nagyvállalkozói csoport érdekeivel. Rövid távon sem, ha éppen akkor kötöttek határidős ügyletet a devizapiacon és hosszabb távon sem, ha az az érdekük, hogy megkeresett valutájukért sok forintot kapjanak. De azoknak sem előnytelen ez, akik ingatlanokban is utaznak, s olcsón akarják az ingatlanvagyon nagy részét (mások otthonait) megszerezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2010. augusztus 06. 14:19
Nem védem Szabadit, amit elkövetett, azt ő követte el, de ő legalább le is ülte. Ha ugyanazokért a bűnökért, a számtalan kedvezmény jogtalan igénybevételért mondjuk, mindenkit elítéltek volna és elítélnének most is, az egész politikai "elitünk" börtönben ülne. A rendszerváltáskor hallatlan sok tiszta, jószándékú ember kezdett dolgozni, gondolkodni ezért az országért... aztán elkezdődött a szekérvárak küzdelme, a sárdobálás, egymás bemocskolása, ami miatt minden kényes gyomrú ember visszavonult a politikától. Hogy ki maradt? Akinek MEGÉRTE, hogy minden köpködést, gyalázkodást, családja szidalmazását elviselje... És íme, "ecce homo", itt áll előttünk a mi kitenyésztett, gusztustalan elitünk. Az egyetlen különbség a tagjai között a párttagsági igazolványuk színe. A bankszámlák pedig (zömmel) már makulátlanok. A következő nemzedék pedig pláne habtiszta)ja, illetékmentes vagyont örököl, momentán épp a Fidesz jóvoltából. Mennyi kis herceget felneveltünk!
marós
2010. augusztus 06. 10:38
A hulladék, a szemét újrahasznosítási folyamata egy bedarálást is tartalmaz.
trust
2010. augusztus 06. 08:19
Na, azért nem egy elítéltet kellene megkérdezni a magyar gazdaság állásáról. Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés, majd osztogatja az észt, ez nem egyeztethető össze. Miért ilyen embereket szólaltatnak meg a nol-nál? Kérném az adómat nem egy ilyen újság fenntartására pazarolják, tartsa el saját magát a "jobbnál jobb újságírókkal" és az ilyen észt osztogatókkal.
Hapci
2010. augusztus 05. 21:33
Esetleg vigye meg a hírt a NOLnak, aki akarja, Szabadi dilinyós. Ehhez képest semmi, hogy korrupt-e. Istenkirálynak képzelte magát, a minisztériumban az idősebb nőknek is már akkor elvárta a köszönését, amikor még a látóhatár peremén volt. A titkárnőjét meg a XII. kerületi FM létesítményben (Lejtő utca) toszta éveken át, miközben lezáratta az épületet privátcélra. Muhaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!