A Szvatopluk-cirkusz

2010. augusztus 09. 21:35

A morva törzsfőnököt elfogulatlan szlovák történészek szerint is kampánycélból koronáztatta ószlovák királlyá Fico.

2010. augusztus 09. 21:35

„A jelenleg felálló kormányzat rendkívül kedvező helyzetben van, hiszen egyelőre nem a sajtóval kell megküzdenie, hanem mindenekelőtt önmaga belső problémáival. No és nemzeti szocialista színezetű parlamenti ellenzékével. Amelynek, ha nem is tért volna magához a választási vereség, vagyis a kormányalakítási kudarc okozta sokkból, sajna a kormánypárti politikusok igyekeznek segíteni. Leginkábbis a házelnök, Richard Sulík, aki szakértői bizottságot nevezett ki minap a Szvatopluk-szobor ügyének felülvizsgálására, hogy, úgymond véleményezve legyen elhelyezésének történelmi indokoltsága és az alkotás művészi értéke is... A verdiktnek, amely elvileg akár a szobor pozsonyi várból történő eltávolítását is eredményezheti, szeptemberig kell megszületnie.

A morva törzsfőnököt elfogulatlan szlovák történészek szerint is kétségkívül kampánycélból koronáztatta ószlovák (sic!) királlyá és telepítette a pozsonyi vár udvarára Robert Fico. Épp ezért világos, hogy a Sulík által meghosszabbított szoborcirkusszal elsősorban a hatalomból kiszorult Ficóék pontoznak majd a nacionalizmusra és a nemzeti fétisimádatra kétségkívül nagy számban fogékony szlovák választópolgárok körében. (...) 

Pedig még nem is tart ott az istenadta nép, hogy szembesüljön a ténnyel, Ficóék négy évük alatt majdnem azt csinálták a közpénzekkel, amit magyar elvtársaik tettek a maguk nyolcéves kormányzása alatt a magyar állami költségvetéssel. Mármint, hogy »elkúrták« az emberek pénzét annak posztkommunista rendje-módja szerint. Fedezet nélküli eszetlen osztogatás és előre megfontolt fosztogatás által. Amely helyzet egyenes következménye, hogy még évekig mindenki meg fogja szívni, vagyis fizetni országlásukat. Amit persze leginkább maguk az elkövetők hánytorgatnak majd föl éjjel-nappal és igencsak harsányan a Radičová-kormánynak. Ennek tetejébe Sulík Szvatopluk és a mesebeli ószlovák királyság ellen elkövetett »merénylete« okán nemzetárulással is meg lesznek vádolva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lopedevega
2010. augusztus 10. 11:58
Emberek ! Mi az hogy szlovák ?????? Valaki meg tudná nekem világítani ?
Para Celsus
2010. augusztus 10. 10:10
Mi régebben vagyunk itt! Már Vértesszőlősi Samu, az előember is magyar volt. :)) Bírom ezt a szlovák délibábos mű-történelmet. Szvatopluk, a nagy (morva) szlovák uralkodó, a hatalmas birodalom ura, koronázott(!) király... Akkoriban kis túlzással két hetente alakultak új államok a Kárpát-Medencében. Avarok, szarmaták, gepidák, bolgárok, morvák, mindenféle népség. Ezt aligha lehet államiságnak nevezni.
röviden
2010. augusztus 10. 09:47
A Nagy Morva Birodalom, a Nagy Illír Birodalom, a Nagy Dákoromán Birodalom, a Nagy Bolgár Birodalom se fér el egymás mellett. Intézzék el egymás közt, mi meg csodálkozzunk, hogy miképp lehet, hogy mi , magyarok, valami félreértés folytán, még mindig itt vagyunk.
Boli
2010. augusztus 10. 07:18
:) Azért voltak ott még olyan kis szlávos árulósdi dolgok, most ezt nyom fel ennél, majd elárulja azt is.... http://www.kislexikon.hu/szvatopluk.html A jelen sötét szlávjai (nálunk ezt a réteget melyiknek is nevezzem...) meg új történelmet próbálnak kreálni, a sosemvolt helyett. Szerencsére azért ott sem minden szolvák ilyen sötét, az ottani magyarok pedig elég jó humorral kommentálják az ezen próbálkozásokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!