Mutatás

2010. július 30. 12:02

Széken további házakat öntött el az árvíz, bőven elkél még a támogatás. Aki tud, segítsen.

2010. július 30. 12:02
„Széken a lakodalomban, mikor már minden vendég jól elhelyezkedett, s még mielőtt behoznák az első fogást, akkor kezdődik a »mutatás«. A násznagy fennhangon, hogy a lakodalmas sátor legvégén is jól hallják, név szerint egyenként megköszönve felolvassa, ki mekkora nászajándékot adott az ifjú párnak.

A mostani katasztrófa után távol vagyunk attól, hogy lagzit emlegessünk Széken, de azért a mutatást mi is megejtjük, ahogyan ígértük épp három hete, amikor segítséget kértünk barátaink víz elmosta házának újjáépítéséhez.

Felhívásunkra eddig összesen száztízezer forint és százötven euro, azaz nagyjából százötvenezer forint segítség érkezett, magunkat nem számolva összesen tizennyolc olvasónktól. (...)

A kapott támogatás első részét múlt héten elküldtük Székre egy odavalósi barátnőnkkel, s már meg is kaptuk az átvételi elismervényt és a köszönő levelet. A később jött összegeket a jövő héten küldjük. Széken közben az árvíz további házakat öntött el (...), és megvan az első haláleset is: a falu nagyszerű alpolgármestere, aki megfeszítetten dolgozott a mentésen, szívinfarktust kapott és meghalt, két kisgyereket hagyva árván. Úgyhogy bőven elkél még a támogatás. Aki tud, segítsen.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!