A ,,jó” székely

2010. július 12. 15:57

Az igazi székelynek van annyi esze, hogy megnézze, kitől kapott egyetemet, állampolgárságot, pénzt, paripát, kedvet a fegyverhez: és mindezt nem téveszti össze a nemzeti bóvlival házaló anyaországival.

2010. július 12. 15:57

Anyaországi, (szélső)jobboldali portálok, hangadók szerint a jó székely olyan, amilyennek ma azt az angyalföldi, borsodi vagy tápiószentmártoni magyar ember megálmodja egy Nyirő-kötet és hat feles barack után. Kemény, mint a szikla, ugyanúgy porlik, zsigerből utálja a zsidót és a kommunistát, könnybe lábad a szeme, mikor magyar turistát lát a galambdúcos porta előtt, és egyáltalán, mindenben, mindenkor egyetért azzal, aki visszakézből büdösolához és édeserdélyittvagyomozik.

Ha nem ilyen, akkor az szerintük nem is székely, az kollaboráns, hazaáruló, korcs, hülye, a nagyapja legalábbis kocsmáros volt a faluvégen, és ha nem, akkor biztosan van valamilyen RMDSZ-es rokona, ami, tekintetbe véve a székely népsűrűséget, valószínűleg igaz is.

Mármost a valódi székely valóban nem rajong senkiért, aki nem magyar vagy pláne székely: de esze ágában sincs kapásból pocskondiázni, földig alázni, kiirtani bárki mást, aki nem olyan, mint ő. Nem, ezt meghagyja az anyaország rosszabbik részének, és legfennebb azoknak oszt ki két jól irányzott pofont, akik anyaországból jövet őt megpróbálják igaz magyarrá nevelni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
György Attila
2010. július 13. 18:24
Andráska... máris közelebb vagyunk :-)
György Attila
2010. július 13. 17:22
Nem igazán éreztem szükségét eddig a hozzászólásnak, ez is egyedi marad, de ha már fenyegetőzés is van... Advocaat, te szegény szalonnáci. Legyen annyi önbecsülésed, és ha már megígérted, tényleg keress meg engem Csíkszeredában... Még a hozzád hasonló értelmi képességű embernek sem egy megoldhatatlan probléma ez. Legalábbis remélem. Szurkolok neked, te szegény. Ha mégsem keresel meg, az Ip-címed után majd megtalállak én, és behajtom ígéreted... :-)) Erőt, egészséget: szükséged lesz rá.
advocaat
2010. július 13. 10:51
Elmebeteg senkiházi mind, aki a SZÉTHÚZÁST és oláhországi létet dicsőítő GHEORGHE ATHILESCU mocskos álláspontját lájkolka!!!!
buckafej
2010. július 13. 10:11
Olvassátok el Wass Albertnél, hogy mennyire tele lett a székelyek töke, a sok okoskodó magyar karrieristától, hivatali dolgozótól, tisztviselőből, amikor visszakerült 1940- ben a Székelyföld. Én sem szeretném, amikor a szülőföldemen 90 év szívás után ilyen Nagymagyarok osztanák az észt. Elég sok olyan embert ismerek, aki korábban nagy MSZP- s volt, most meg Kárpátiás és Nagy- Magyarországos pólóban osztja az észt. Viszont sosem hallott se Orbán Balázsról, se Tamási Áronról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!