Such György nem indul

2010. június 15. 11:48

Lehet szeretni vagy nem szeretni is a Petőfi Rádiót, de azt azért fontos tudni, hogy ők legalább csináltak valamit.

2010. június 15. 11:48
„a magyar közszolgálati média működésképtelenségére ékes bizonyíték az, hogy Such nem indul újra. A rádió az egyetlen olyan közszolgálati médium, ami működőképessé kezdett válni az utóbbi időben. A vezetőnek nem csupán koncepciója volt, de döntésképes emberként ismerték meg. Ilyen, e kettő ugye kb. magyar viszonyok között már luxus, gondoljunk csak a korábbi kormányra… Nem voltak elszállt fizetések, munka nélkül, név és pozíció alapján kifizetett milliós költségek. Kétes ügyek. 

Lehet szeretni vagy nem szeretni is a Petőfi Rádiót, de azt azért fontos tudni, hogy ők legalább csináltak valamit. Mit tett az MTV az utóbbi 950 évben innováció területén? A pénzügyi eredményekről nem is beszélve. 

De hát igen, ez az ország olyan amilyen, az eredmények nem garantálnak semmit. Kár érte.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
resti
2010. június 15. 23:32
Kedves Lázadók! A rádiózás nem egyenlő a zeneszolgáltatással. Aki ezt hiszi, az csak egy jó lemezlovasra vágyik. Nem volt joga (csak hatalma!) S.Gy.-nek elvenni egy csomó korosztálytól a műsorát, csak azért, hogy bííbííszííí-t utánozza. (Semmi bajom az angolok BBC-jével, egészen más a küldetése a szerepe.) Nekünk magyaroknak nagyon is szükségünk van, volna olyan közszolgálati, közösségeket teremtő és nevelő, művelő, s szórakoztató rádióra, amilyen a Kossuth és a Petőfi, s a Bartók volt. Ez a hely itt rövid ennek a kifejtésére. Akik ide írnak és alpári kifejezéseket használnak, pusztán ezzel a tettükkel fényesen bizonyítják, hogy nagyon nagy szükség volna a szépen, magyarul beszélő riporterekre, műsorvezetőkre. A zene mellé kell más is. S.Gy. egy technokrata, aki csak a pénzt látja, gondolom, otthon a családból is kirúgja a nem kereső, nem szponzoráltatható gyerekeit! Szóval a rádió az valami más, valami sokkal több, mint jó lemezek automatikus lejátszása. Sajnálom, ha valaki csak eddig gondolkodik. Joguk van a jó zenéhez, de nincs joguk elvenni a nem zenei műsorokat ugyanattól a korosztálytól, és másoktól sem. Javulást! -resti-
mail
2010. június 15. 23:08
Valóban megosztó Such munkássága, de azt az ellenzők is beláthatják, hogy elindította egy bizonyos (fejlődési, modernizációs) pályán a Magyar Rádiót. Mondjuk úgy, hogy az MR bíbíszísítése kezdődött el :). Szerintem voltak benne hibák, de összességében jól sikerült. Pl. lehet, hogy nem a legfontosabb szempont, de az MR tavaly, ha minimálisan is, de nyereséges volt. Ezt csinálja utána a többi állami cég. És igen, ha az MR2-höz hozzányúlnak, forradalom lesz. :)
burke
2010. június 15. 21:03
Remélem lesz egy kis esze az új rádióelnöknek éa meghagyja a Petőfit jelen formájában, mert különben tényleg kitör a forradalom:) Such kevés jó dolgot csinált, ezek egyike a Petőfi Rádió minőségivé tétele volt. Előtte a Petőfin (ugye ifjúsági rádió) 75 évesek készítettek "ifjúsági műsorokat", amit néhány nosztalgiázó nyugdíjas néha meghallgatott.
WonderCsabo
2010. június 15. 18:51
Az Petőfin nagyon fajin zenéket nyomatnak, de sztem az előző PEtőfit (minőségi ifjúsági műsorok) nem kellett volna totál elkaszálni a francba. Az MR előtag felesleges. Egyébként ha zenét hallgatok, akkor csakis a Petőfin, a többi elég fos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!