Nem kell a forradalom, konzervatív kormányzás kell

2010. május 10. 19:58

Magyarországnak konzervatív szemléletű kormányzásra, törvényhozásra és alkotmányozásra van szüksége. Nem forradalomra.

2010. május 10. 19:58

Magyarországnak konzervatív szemléletű kormányzásra, törvényhozásra és alkotmányozásra van szüksége. Nem forradalomra. A rendszerváltás után húsz évvel a magyar politikai szisztéma bölcs és megfontolt újragondolásának, finomhangolásának, korrekciójának ideje jött el – 2010-ben erre a változásra szavaztak a választópolgárok.

A  konzervatív eszmevilág ideológiai ereje általában azokban a szakpolitikákban mutatkozik meg, amelyeket az ilyen szellemiségű pártok, mozgalmak és kormányok szorgalmaznak a haza üdvére. Ám a konzervativizmus nemcsak program, hanem hozzáállás, szemlélet, forma, szokás és beállítódás kérdése is. A konzervatív felfogásrend arra tanít, hogy működő intézményeken csak nagy körültekintéssel, megfontoltan és csak a szükséges mértékig célszerű változtatni, különben rosszabb állapot alakul ki, mint aminek a megváltoztatására igény mutatkozott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2010. május 11. 07:19
Az öszödi "..nem csináltunk semmit .." tevékenységhez képest bármit csinál O.V. az már forradalmi tett. Ha a multik támogatása helyett tényleg a kisvállalkozások, helyi kisszövetkezeteket támogatják, az paradigma váltás és forradalom az előző politikához képest.
senor calavera
2010. május 11. 03:59
Ez a poszt nem érte el az ingerküszöbömet. Egyre laposabb mócsingok jelennek meg rangos lapokban. "2010-ben erre a változásra szavaztak a választópolgárok" Szerintem a választópolgárok 2010-ben OV-ra és a Fidesz-re szavaztak. Annyira azért nem új ez a formáció, hogy szükség lenne mélyelemzésre a "valódi" tárgyról, utólag.
kanpalisoda
2010. május 10. 21:10
Szerintem OV a forradalom emlegetésével, a valódinak akar elébe menni, és ezt kifelé is megüzenni.
miloka
2010. május 10. 20:46
Nem tudom, hogy a cikk írója mely országban éldegélt idáig, de hogy konzervatív szemléletű kormányzást akar az meglepő! ízlelgessük egy kicsit a konzervatív kormányzás szót a szoclib HVG Online oldalán! Minő érdekes lesz Egy biztos! Be kell tartani a "mesterhármas" tanításait!! Lenin: Tanulni, tanulni, tanulni! Kovács L.: Dolgozni, dolgozni, dolgozni! Mózes: Nem lopni, nem lopni, nem lopni!!! Na ez az amit a szoclibek nehezen akarnak megérteni! Ők soha nem tanulnak a saját hibáikból. Dolgozni még soha nem dolgoztak a szó nemes értelmében! Lopni viszont annál többet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!