Olimpiát Csepelnek!

2010. április 24. 22:21

Az olimpia álom maradt, de néhány évvel ezelőtt egy igen erős koalíció jött létre a magyar gazdaság képviselőiből, amely megálmodta, hogy legyen olimpia Budapesten.

2010. április 24. 22:21

„Magyarországon az olimpia rendezésének gondolata sok évtizedes, az elképzelések mára megmaradt kissé romos emlékét úgy hívják, hogy Népstadion. Amikor elkészült, egy ország volt büszke rá, ma viszont csak sziluettjében emlékezetet az egykori dicsőséges napokra. Az olimpia álom maradt, de néhány évvel ezelőtt egy igen erős koalíció jött létre a magyar gazdaság képviselőiből, amely megálmodta, hogy legyen olimpia Budapesten.(...)

És végül, vannak azok a projektek, amelyek olimpia nélkül valószínűleg soha nem fognak megvalósulni. Ilyen a 2-es metró vonalának meghosszabbítása a Ferihegyi Reptérig, és gyakorlatilag az összes új sportlétesítményünk.

Ahhoz, hogy mindez létrejöhessen, szükség van, pontosabban szükség lenne egy keretre, amelyet a meg nem szavazott olimpiai törvény biztosítana. A nemzeti vállalkozások politikai támogatásáról és megvalósulásáról már többször rendelkezett az Országgyűlés. Ilyen volt a Sugár út építése 1870-ben, a Millenáris építkezések 1896-ban vagy a Budapest Sportcsarnok újjáépítése 2000-ben. A különleges szabályozás oka minden esetben az, hogy a létező szabályozási környezet nem volt, és ma sem képes hasonló nagy projektek lebonyolítására.
Most hadd hivatkozzak valakire, akinek látszólag nincs köze az olimpiához, de nagyon is sok köze van Magyarország jövőjéhez, hiszen ő, Csermely Péter 2006 óta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, egy sokoldalú tudós, aki az interneten vezeti naplóját. Március közepén azt a címet választotta írásának: Mikor lenne jobb a magyar?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marcabru
2010. április 26. 08:39
Először legyen tömegsport. Foci és streetballpályák a grundokon, nem pedig parkolók. Sportolásra alkalmas biciklipályák a város körül, több zöldterület. Pesten autópálya helyett sétány és futópálya a rakpartra. Majd ha a tömegsportban nem az utolsó helyen kullogunk, akkor lehet majd olimpiáról beszélni.
hajduj
2010. április 25. 21:48
Olimpia vagy Világkiállítás esetleg más olyan esemény amely alkalmas arra, hogy egy országot lelkesítsen, kreatív munkára, nagyon szükséges lenne. A gazdaságossága olyan mint a F1 pálya. Lehet, hogy a beruházás közvetlenül, jegybevételből nem térül meg, de másokat a fellegekbe lökhet. Most hogy a bolsik elhúztak a szaromba, és ha az okoskák jól számoltak, akkor 1000 milliárd szabadult fel. :-)
kulalak
2010. április 25. 21:27
AD huzz a francba. Itt van megint majus es sehol egy BL donto a kozelben de olimpiarol almodozik. Idezem. "Eloszor egy nyamvadt stadiont kene folepiteni (igen, a libalegelot lerobbantani es egy akarmilyen USA egyetemi stadiont lekoppintani 40-60 ezres ferohellyel), Puskas nevet megtartani. Az a hely legalabb korbezart, tomegkozlekedessel, parkoloval. Ezutan UEFA kupa dontoert kene konyorogni, utana BEK dontoert. Kozben megy az F-1, mas sportagak (legfokepp uszas) europai vagy vilagverseny rendezese es termeszetesen tudomanyos konferenciak (mernoki, orvosi, politikai, katonai), hogy gyakoroljuk az embertomeg (20-100 ezres tomegekig) mozgatasat es biztositasat. Utana EB-t kene palyazni vegre normalisan. Az EB dontoje utani hetfon be lehet adni az olimpiai palyazatot. Addig azonban teljesen mindegy hogy teli vagy nyari olimpiara palyazunk. :)
Laibach
2010. április 25. 20:20
Avarkeszi úr figyelmébe: http://vastagbor.blog.hu/2010/02/16/keresunk_78_kepviselot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!