Ágyúval Zuschlagra

2010. április 02. 18:15

Egy város szétlövetéséért vagy egy bank szisztematikus kifosztásáért kevesebbet adnak.

2010. április 02. 18:15
„Nyolc év börtönt kapott Hágában Pavle Strugar volt szerb tábornok Dubrovnik 1991-es szétlövetéséért. Az ügyészség a genfi konvenció megsértése és gyilkosságok miatt kért rá büntetést. Kulcsár Attilát első fokon nyolc évre ítélték. A nevével fémjelzett brókerbotrányban az összes veszteség megközelíti a 46 milliárd forintot. A Zuschlag Jánosra szerdán első fokon kirótt nyolc és fél éves börtönbüntetés tehát különösen súlyos. Egy város szétlövetéséért vagy egy bank szisztematikus kifosztásáért kevesebbet adnak. Gyerekek megerőszakolásáért ennyit.

A 32 éves vádlott évek óta simliskedett, amikor az ügyészség megfogta. Csapatot szervezett arra, hogy állami pénzeket hívjanak le álalapítványokon, egyesületeken keresztül, amely összegeket nagyobbrészt baloldalinak nevezett ifjúsági rendezvényekre fordították. Aligha a globalizáció és a szolidaritás értéke közötti konfliktusmező szellemi tisztogatása volt ott a program. Elvertek így sok millió forintot, amelynek nagyobb részét Zuschlag megtérítette. A jog szerint mindez maffiabűnözés, és aszerint is járt el a bíróság. A gengsztervilág szupernehézsúlyú profijaira rendelt eszközökkel támadtak politikai nyikhajokra, ahogy ezekben a körökben nevezték őket: a csokitolvajokra. Zuschlagot másfél évig előzetesben tartották, amikor kellett, rabszíjon vezettették az ebben – és csak ebben – az összefüggésben ártalmatlannak, sőt, szánandónak feltűnő vádlottat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. április 03. 07:53
Majdnem sírva fakadtam, mikor meghallottam , hogy ezt a drága, szorgalmas et.-t ilyen súlyosan megbüntették. A fidesz keze van az egészben, a szocik voltak azok, akik mindig, és mindenben a népet szolgálták, akik harcoltak a fidesz ellen, hogy ne rombolják le az országot. Most meg azt látom, hogy közeleg a cunami, amelyik el akarja söpörni mindazt amit nyolc év alatt olyan kemény munkával felépítettünk. Hát, hogy mik vannak?
Machiavelli
2010. április 02. 22:15
Elviekben a bírónak csak a minden kétséget kizáróan bebizonyított bűnért szabadna kimérni ítéletet, a többi dolgot figyelmen kívül kell hagynia. Nem feladata a népnevelés és a megfelelés a közvéleménynek. Itt a nagy kérdés a felderítéssel van, hogy miért nem volt része a peranyagnak több olyan kérdés, aminek része kellett volna lennie, pl Gyurcsányi.
PesszimPista
2010. április 02. 21:45
„Nyolc év börtönt kapott Hágában Pavle Strugar volt szerb tábornok Dubrovnik 1991-es szétlövetéséért.” Relativizálni mindent. Ez a ti nagy mindenható überalles fegyveretek. . . . . gondoljátok ti. Egy dolgot hagy figyelmen kívül a kedves szerző „kolléga”, miszerint „háborúban és szerelemben mindent szabad”. Ezt vallja kedvenc pártja is, mert szerintük most is (és immáron kb. 6 éve) háború van. Sajnos a kedves szerző (is) kénytelen lesz beletörődni, hogy minket Cusi és a hasonszőrűek jobban érdekelnek, mint a ruandai népirtás. Hiába . .. . ha az én lábamra taposnak a villamoson, az jobban izgat, mintha máséra. Ilyen egyszerű. Relativizálni, meg „elkönnyíteni” pedig tessék máshol. Ez az eset, és ez a hely erre nem alkalmas. További jó szarakodást!
imres
2010. április 02. 21:23
"Elvertek így sok millió forintot, amelynek nagyobb részét Zuschlag megtérítette." Püff neki. Egy mondat, amiből csak a vessző igaz. Elvertek így sok millió forintot = Horn Gyula születésnapi bulija, mszp-s képviselők kampányfinanszírozása, no meg persze el is vertek belőle néhány milliót. Amelynek nagyobb részét Zuschlag megtérítette = a bíróság az ítélethirdetés során külön kitért arra, hogy bizony a finanszírozás kérdése függőben maradt. Maradjunk annyiban, hogy egyelőre bizonytalan, ki térítette meg az összeget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!