A bölcs választókról

2010. április 27. 07:15

Akik Edelényben a gumikalapácsozó képviselőre szavaztak azért nem olyan nagyon bölcsek.

2010. április 27. 07:15

„Mi, miután nem vagyunk politikusok, csak egyszerű zsurnaliszták, azért tehetünk néhány megjegyzést. Egyrészt, olyan nincs, hogy a nép bölcs lenne. A nép egyes tagjai lehetnek rettentő okosak, más tagjai nagyon egyszerűek, hogy finoman szóljunk. Az egyes szavazópolgárok közül van olyan, aki alapos megfontolás után hoz valamely döntést és olyan is, aki találomra húzza be az ikszet. Van, aki az értelemnek, van, aki az érzelemnek enged. Nem beszélve arról, aki elhisz minden ígéretet, és olyanról, akit csak az elitek elleni irigység és bosszúvágy vezet. Sok mindenféleképpen döntünk, de mondom még egyszer, nem, mint nép, hanem mint egyének - és a sok külön-külön döntés közös eredményének okát ugyan érdemes megvizsgálni, csak ha értékelhető eredményt akarunk, akkor úgy, hogy ez sok-sok individuum egymástól elkülönült álláspontja. Ezzel együtt persze fogadjuk el, hogy a nép mindig bölcs, csak hogy meg ne sértsük


Ám tegyünk egy kivételt. Azok, akik Edelényben a gumikalapácsozó képviselőre szavaztak azért nem olyan nagyon bölcsek. Se együtt, se külön-külön.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2010. április 27. 15:24
Désijanika! Az a baj, hogy te is az a fajta íróasztalkukac újságíró-segédmunkás vagy, aki életében nem látta a Budapest határa táblát. Így nehéz objektivitáshoz közelítő értékelést adni. Láthatóan nem is sikerült. Úgy gondolom, hogy arrafelé a nép máshogy látja a dolgokat, mint a Népszava szerkesztőségében, ami természetes is, hiszen nem várhatjuk el a jónéptől, hogy úgy gondolkozzanak, mint a íróasztalok könyöklő médiamunkásai. Ebből természetesen az is következik, hogy nagy hülyeséget írtál, immár megint. Egészségedre!
ÁrPi
2010. április 27. 14:52
Azt írja Dési János: "Azok, akik Edelényben a gumikalapácsozó képviselőre szavaztak azért nem olyan nagyon bölcsek. Se együtt, se külön-külön." Emlékezzünk meg a Balközép címü parlamenti szocalista frakciófolyóirat 2008 juniusi számáról (PDF - http://www.olahlajos.hu/anyagok/balkozep_08_06.pdf ), illetve ebben Veres Jánosné Szabó Éva (a szoci frakció Esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportja) írására, aki ugyanúgy emlegette a "gumikalapácsos módszert" mint Oszi. http://mandiner.blog.hu/2009/11/03/magasabb_segely_balkozep_.. Sőt nem annyira ugyanúgy, hiszen Oszi egyfajta válaszként beszélt gumikalapáccsal magzatkárosító anyákról, t.i. az önkorm. ülésen reagált ERRE a kijelentésre: (A videón látható asszonyság edelényi fideszes önkorm.testületi tag!) http://www.youtube.com/watch?v=vOJZvG0RW94
fiandre
2010. április 27. 11:41
Mit is lehetne olyantól várni, aki Avar János csecsén nevelkedett?!
Karcsi75
2010. április 27. 10:26
Nem baj Janika, nagy példaképed mondta egyszer a " Tények makacs dolgok!". Az a lényeg, hogy te nagyon okos és bölcs vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!