Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Volt holokauszt. Most jó?

2010. március 10. 14:10

Nem lehet minden hülye mellé paragrafust állítani.

2010. március 10. 14:10
„Már eleve Mesterházy módosító indítványa is arcpirító: az elején arról értekezik, hogy miért faszányos a szólásszabadság, meg a véleménynyilvánítás szabadsága, aztán gyorsan bedobja, hogy mégiscsak igény lenne megnyirbálni azt. Attila, minden hülyeségre van igény, a kérdés csak az, mennyiben tulajdonítsunk jelentőséget annak, ha bolondok dörömbölnek az ajtón. És elég messziről kezdi az érvelést, amikor az idegengyűlöletet és rasszizmust hozza szóba, az értelmezés itt ugyanis messze burjánozhat, adott esetben a szocik kárára is (mi újság a »megdöglesz, magyarral?«). (...)

A TASZ szőrszálhasogatását a szöveg pontatlanságai miatt, miszerint ki a holokauszt áldozata, már meg sem említenénk, ha egyáltalán azt tudnánk tényszerűen, percről percre, helyszínről helyszínre, mi a holokauszt? Holokauszttagadás-e az eggyel kevesebb barakk? A rövidebb szerelvény? Gusztustalan, de ezügyben a baloldal új miniszterelnök-jelöltjét keressék.

Ráadásul, mi van a holokauszt-állítókkal? Akik azt mondják, volt holokauszt, sőt, szuper, hogy volt, esetleg túl enyhe volt. Mesterházy javaslata velük semmit sem tud kezdeni, ahogy a kódolt beszéddel élőkkel sem. Mégpedig azért, mert erre a jog egyszerűen nem alkalmas.

A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője, Kumin Ferenc közölte, hogy Sólyom László szerint nem volt helyes, hogy a választási kampányban hozták meg ezt a törvényt. Miért, máskor helyes lett volna? Kerülgetik a kását: ez a törvény politikai, ideológiai indoktrinációról szól, és ezzel egy nagyon veszélyes elvet emel be a törvényhozásba. Ráadásul ez az egész holokauszt-téma csak egy szomorú ürügy. Ők már nem fáznak, mi?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fóbia
2010. március 10. 20:38
Érdekes! A MAZSIHISZ vezetői, akik valamikor komoly beosztású kommunisták, sőt munkásőrök voltak,csak mostanában eszméltek? Húsz éve nagy csönd volt erről,sőt Izrael is el volt itélve mivel nem egyeztek ki arab barátainkal. erről ők írták a legkeményebb cikkeket.(Mert már akkor is ők voltak a legigazabbakat író ujságírók.
balbako_
2010. március 10. 18:21
Éljen és virágozzék a holokauszt!
slomovicz
2010. március 10. 16:42
"Nem lehet minden hülye mellé paragrafust állítani. " egyetértek. Komolyan mondom, néha vicces- amiket feladatukra teljesen alkalmatlan politikusok ,(pl. Mestergányi) összehoznak. Na nem a témán,nevetek, hanem a szánalmas erölködésen azért hogy valami "maradandót" összehozzon. Nem érdekli igazán az emeszpét a holokauszt, lásd Zushlagot, max, az hogy mennyire fáztak. Nem az ország röhelyes, hanem egyes politikusai, akik valóban minden realitásérzéküket elveszitették! Ha leirom hogy: " szerencsére és mindenki ÖRÖMÉRE, nem kell tagadni a holokausztot". Akkor most mi van? Én úgy gondoltam, hogy..... közröhely- ahogy rá akarnak a jónép szájára ülni. Aztat pedig nem lehet.:-)) mint a történelem már néhányszor megmutatta, csak az ellenállás növexik. Ez a törvény- kabaré.
PesszimPista
2010. március 10. 15:42
Akarom mondani: Ezekutánholokausztrólbeszélninemkellfélnetekjólesz :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!