Végzetes önhittség

2010. március 13. 16:14

Szívből gratulálunk Dávid Ibolya jogásznak. Jobb lesz az MDF nélkül.

2010. március 13. 16:14
Jó politikai márka, stratégia, professzionalizmus, önálló politizálás, szikrázó logika és szakmaiság - minimum 2009 júniusa óta csak ezeket lehet hallani az MDF-ről. A nem kevés gőggel és túldozírozott, a jelek szerint komoly alapokat nélkülöző optimizmussal működtetett MDF-projekt azért hullik most látványosan alkotóelemeire, mert kiderült: ha ötlet van is, a megvalósításához szükséges tudás, infrastruktúra és az elnökség alatti szint motivációja a nullához konvergál.

Nehéz is elképzelni, mit gondolhatott Dávid Ibolya, Herényi Károly és Somogyi Zoltán: hogy majd minden flottul megy, és a helyi MDF zokszó nélkül tudomásul veszi, hogy egy olyan párttal kellene szövetséget kötni, amely ellen az 1990-es évek nagyobb részében élet-halál harcot vívtak? (Aztán, nyilván nem az MDF érdeméből, de az SZDSZ megszűnt vidéken, ami persze nem jelenti, hogy a két fél automatikusan meg is szereti egymást.) Miért gondolta azt az MDF, hogy össze lehet guberálni 176 egyéni választókerületben minimum 750 ajánlószelvényt, amikor Budapesten még az utolsó napokig sem volt világos, hogy pontosan milyen szövetség lesz az SZDSZ-el?

Jelenleg azon folyik a vita, hogy tud-e az MDF budapesti listát állítani - a jelek szerint ez nem fog menni. Nem alábecsülendő a főváros fontosságát, de az MDF esetében még ez sem jelentené a mentőövet, legfeljebb ismét felcsillantaná annak lehetőségét, hogy a legszerencsésebb feltételek együttállásával meglehet az 5 százalék.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andris
2010. március 14. 16:51
Én a 3 párt közül egyikre sem szavaznék ! A fideszre azért nem, mert öntelt. Az mszpre azért nem, mert elkúrták...... A jobbikra azért nem, mert szélsőséges, kirekesztő, evangélium ellenes. Hát akkor húzunk bele ! MDF :-)
turoczi
2010. március 14. 09:01
Ahol éveken át két lábbal rúgják ki az önálló véleményt megfogalmazókat (alapítókat), ahol ideológiai ámokfutás és pénzforrás utáni loholás a fő tevékenység, ott Paulusból Saulus lesz, azaz Dávid Ibolya vehet egy fekete kalapot.
sunázó
2010. március 14. 06:42
Tudom, sokunk szemében könny csillog, de valahogy csak elleszünk MDF nélkül.
Nemhivo
2010. március 13. 20:24
...Na, ez a "Végzetes önhittség".. ..."Jelenleg azon folyik a vita, hogy tud-e az MDF budapesti listát állítani - a jelek szerint ez nem fog menni." (Hírszerző ma: -"Mégiscsak lesz budapesti lista".)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!