Radikáljobbos barátaimnak!

2010. március 19. 13:07

Mielőtt felkapnátok a vizet, mi mindent varrok a nyakatokba, amit nem mondtatok vagy hisztek: jelzem, összefoglalva írtam meg a véleményem mindnyájatoknak.

2010. március 19. 13:07
Az  álmokkal összeragasztott világ, amiért, és a nemzetpusztító erők, amelyek ellen harcoltok, ezek jogosítanak fel titeket a nemzet, haza, ország kizárólagos képviseletére. Mert vállaljátok ezt a hősies, már-már emberfeletti küzdelmet. Letekinteni az egri vár ormáról  az elsöprő erejű ellenségre, itt nincs bocsánat az árulóknak, csak a győzelem vagy a nemes halál. Igen, ez már értelmet és célt ad a napi robotnak, a hiábavalónak tűnő áldozatoknak.

Pedig az a valódi harc. Százszor nehezebb, ezért nem meritek fölvállalni célnak. Mert kicsit be vagytok tojva ettől a gyors, zavaros globalizált izétől amiben élünk. Kapaszkodókat, egyértelmű magyarázatot kerestek, felelőst azért, ami nem úgy működik, ahogy szeretnétek. Annak az illúzióját, hogy értitek, mi történik. Hát srácok, ezzel mindenki így van, csak van, aki elfogadja a zavart és megpróbálja egyenként szétszálazni belőle a problémákat. Korrupciót, tolvajlást, pazarlást, a bruttó ostobaságot etc. egyenként, nem egy rohadt nagy sötét, rosszindulatú kalapba tuszkolva, csak mert kényelmesebb. Meglepő lesz, de így, arccal a valóság felé, a bajok százaival együtt is, lehet hinni a haza felemelkedésében, mert az a nemzet, amelyiket minden kósza falevéltől, multitól, azok árnyékától is védeni, megmenteni kell - nagyjából ezt mondjátok -, abban ti nem is hisztek, nektek ez egy szerencsétlen lúzer, akit az első szellő nemzethalálba küld.

Hát nekem nem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. március 20. 12:30
Tetszik a teljes cikk. Jó órában született. Ilyen nem sokszor adódik az ember életében. A nicknév félrevezethet. Valami szükségtelenül kőkemény dolog is születhet, ha lezártnak tekintjük azt, ami folyamatos.
sunázó
2010. március 20. 09:11
Te ne parasztozz senkit, bélsár. Nélkülük éhen döglenél, ha csak fel nem falnád a menórádat.
Karcsi75
2010. március 20. 07:28
Rendben van, de ez a garnitúra nagyjából 44 évig tudta a tutit a szocializmus építése közben. Aztán kis "náci" szünettel nyolc évig tudta és csinálta a tutit a kapitalizmusban. Most mégis itt tart ez az ország. Mennyi időre lenne szükségük még? Amúgy ausztriában mégis tudják mérsékelni a globális tőke arroganciáját és senki nem halt még bele tudtommal!
Árvíz miatt zárva
2010. március 19. 23:18
Cáfolj, ne paneleket puffogtass!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!