Ott tart az egészségügy, ahol 30 éve

2010. március 08. 11:18

Ha egy egészségügyi miniszter népszerű, akkor rosszul végzi a munkáját, vagy nem csinál semmit.

2010. március 08. 11:18
„Február közepe óta kapható már a könyve, amiben sokakat nem kímél, ráadásul nagy részüket nevén is nevezi. Nem tart attól, hogy esetleg beperelik?

Ön szerint kímélni kellene a politikusokat? A politikusoknak kellene az embereket kímélniük. A könyvemet egyébként nem a politikusoknak írtam, hanem azoknak, akiknek az életét a politikusok befolyásolják. Alattomos lett volna azonban név nélkül írni azokról a szereplőkről, akik közszereplők. A világban teljesen bevett dolog politikai memoárokat írni, valaha nálunk is ismert műfaj volt. Perektől pedig nem tartok, mert igazat írok. (...)

Ez a könyv nem Molnár Lajosról szól. Nem az a fontos, hogy rólam mit gondolnak az emberek, hanem hogy arról az időszakról mit tudnak és gondolnak, aminek én is részese voltam. Ami a népszerűségi listákat illeti: nem színésznek szegődtem. Ha egy egészségügyi miniszter népszerű, akkor rosszul végzi a munkáját, vagy nem csinál semmit. Egyébként a legrosszabb periódusomban is megelőztem a népszerűségi listán Kövér Lászlót. Tíz hónap alatt elértem, amire neki húsz éve volt. (...)

Azért mondtam le, mert láttam, hogy már nincsen esély a folytatásra. De nagyon nehéz pontosan tetten érni, hogy mi és mikor változott. A konvergenciaprogram pénzügyi sikere után megszűnt az a kényszer, hogy tenni kell valamit. Ebből pedig az is következik, hogy már a reformot sem akarták, mert az rövid távon biztosan népszerűségvesztéssel jár. A szocialisták azt gondolták, hogy úgy lehet ezt megállítani, ha abbahagyják a reformokat. Nekem meggyőződésem, hogy ha végigcsináljuk, jobb helyzetben lenne most az MSZP és lenne SZDSZ. (...)

Ön szerint miről szólt valójában a népszavazás, amely eltörölte a vizitdíjat?

Hát biztosan nem a 300 forintról. A betegek hajlandók fizetni, ha jobb egészségügyi ellátást kapnak a pénzükért. A népszavazási eredmény a kormányzati, politikai kudarc és a romboló ellenzéki demagógia szorzata volt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marlboroman
2010. március 08. 13:26
Külön köszönet az OPNI bezáratásáért is! A szomszédomban lakik egy volt lakója, élmény végighallgatni minden nap, h hogyan töri ki az ablakokat üvöltve, és az a legjobb az egészben, h szerencsétlennel nem lehet mit csinálni!!!
br
2010. március 08. 13:26
Talán Kubatov Gábor fogalmazott úgy a múltkor valamelyik csatornán, hogy Borkos nem tudja megkülönböztetni a műtétet a boncolástól. Ugyanez igaz Molnár Lajosra is. Mindketten hentesbárddal tudnak csak operálni, nem szikével.
tevevanegypupu
2010. március 08. 12:30
Kizart dolog, hogy utaljak, ha valaki eszszeruen es jol dolgozik, a kollegaihoz normalis, baratsagos a viszonya es jo szakember. Ha bekepzelt, buta es nagykepu, senkit meg nem kerdezve intezkedik, akkor lehet jo szakember, valami baj megiscsak van nala..
Machiavelli
2010. március 08. 12:01
Azért a nemzetirtásért, amit Molnár Lajos és gyilkoságnes elvégzett, nos azért jobb helyeken bitó jár! Felfogják egyáltalán mit tettek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!