Orosz rulettezik Csapody és az MDF?

2010. március 22. 09:49

Az nyert, akinél a belső harcokról szinte semmi sem szivárgott ki a nyilvánosságba.

2010. március 22. 09:49
„A tét többek szerint az, hogy a párt állíthat-e budapesti területi listát. Ám a kérdésben megoszlanak a vélemények arra az esetre nézve is, ha Csapody csakugyan megsértődne, s nem vállalná az egyéni jelöltséget. Hiszen a 8 jelöltnek a lista benyújtásakor kell együtt lennie, az előtte és utána kialakuló helyzet e tekintetben érdektelen. Ám a jogvitát megelőzendő hétfő estig ki kell derülnie, hogy sikeresen revolverezte-e pártját a politikus.

Ugyancsak összezavarja a képet, hogy az SZDSZ is bejelentette még kifogásait szövetségesének. A liberálisok nem tudják elfogadni, hogy az MDF elvetette a korábbi megegyezésüket, és Bokrost és Debreczenit kívánja Budapesten az első két helyen indítani. A maradék SZDSZ tárgyalói szeretnék, ha a szabad demokrata Ikvai-Szabó a második helyen jelenne meg a listán. E kérdésről vasárnap délután tárgyalt a két párt, ám a megoldásról vasárnap estig még nem értesült a sajtó.

Egy dolog azonban bizonyos: a kicsik párharcában az LMP-nek sikerült elhoznia a pálmát. Nem csak azért, mert a hírek szerint több egyéni jelöltet tudott állítani, és így több töredékszavazatra számíthat. Nemcsak azért, mert országos listáját kevesebb hercehurcával tudta felállítani. Hanem azért is, mert a feltehetőleg náluk is dúló belső harcokról szinte semmi nem szivárgott ki a nyilvánosságba.

Ezzel pedig sikerült elkerülniük mind a belső önfelszámolás folyamatát, amely már javában emészti az MDF-et. De ugyanilyen fontos, hogy hírüket és hitelességüket nem csorbította a párton belüli hatalmi harc, és ezzel az LMP-sek sokkal ígéretesebb felvevői lehetnek a balliberális oldalon elhulló, valamint a politikai elit egészéből kiábrándultak által leadott szavazatoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. március 23. 07:08
Csapody tudhat valamit, ami bíztosítja neki a továbbélést. A tudás hatalom.
Kündü
2010. március 22. 18:23
Hörcherkém, s Turulkám, a helyén kellene kezelni ezt a Gólem-pártocskát vagy mi a gyászt... Minden apró hír, ami róluk megjelenik, a javukat szolgálja és a HAZA érdekét sérti !!!
Karcolt
2010. március 22. 11:39
"Hanem azért is, mert a feltehetőleg náluk is dúló belső harcokról szinte semmi nem szivárgott ki a nyilvánosságba." Ez hülyeség. Túl újak még hozzá, aki nincs listán vagy nincs befutó helyen, az is teljes lelkesedéssel nyomul még, hogy meglegyen az 5%-uk. Majd ha ezen túl lesznek, akkor ott is elkezdődik a helyezkedés, de még kell várni rá néhány évet, hogy igazán komoly belső harcaik legyenek...
crm114
2010. március 22. 11:03
Az emdéefben és az eszdéeszben már régóta Kalasnyikovval oroszruletteznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!