Meddig tűri még a Református Egyház ifj. Hegedűst sorai között?

2010. március 16. 23:33

Meddig mehet még el az ordas zsidózásban?

2010. március 16. 23:33
Sajnos eddig is el lehetett jutni. Nem volt elég a "rekesszétek ki őket" körüli, szolidaritásnak nevezett sunyítás. El kellett hinni, hogy egy megtévedt lélek félreérthető megjegyzéséről volt szó, pedig dehogy volt félreérthető, mindenki tudta, mire gondol a lelkész úr. De mivel hagyták, ifj. Hegedűs folytatta: az első pillanattól fogva ott feszített a Magyar Gárda mellett, majd a Vértesaljai Református Egyházmegye bírósági tanácsa is utólagos áldását adta arra, hogy David Irving az V. kerületi Hazatérés temploma színháztermében mutatta be könyvét. A bíróság szerint ugyanis nem volt hitvallásellenes, hogy ifj. Hegedűs egyházközsége helyet biztosít egy holokauszttagadónak.

Ezek után persze az csodálkozzon, aki eleddig semmit nem tudott ifj. Hegedűs életútjáról. "A magyar református egyház csak a cionizmus egyik tankja, amely a palesztinok elleni mészárlást támogatja." Elhangzott: a Hazatérés templomában, 2010. március 15-én. Sajnos az a helyzet, hogy azóta a címzett (Református Egyház) egyetlen szóval nem kommentálta ezt a megállapítást, így vagy az a helyzet, hogy magukra nézve igaznak érzik ifj. Hegedűs megállapítását, vagy nem merik szóvá tenni. Ja, hogy az is lehet, hogy ez egy elképesztő bornírtság? Akkor miért is viselheti palástját ifj. Hegedűs?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Istdav
2010. március 20. 13:43
Nem tudom ki milyen velemennyel van ifj. HL rol de nem hiszem, hogy egy hivo ember aki ismeri krisztust megengedheti maganak a zsidozast. tudni illik azt, hogy Jezus is zsido volt hisszen izraelben szuletet es nekunk azert van ma lehetosegunk Istenhez menni. A masik egy reformatus lelkesz nem tehet ilyesmit en mar reg kirugttam volna az antiszemitizmusa miat. A bibliaban sehol sem irja azt hogy bizonyos nemzeteket utalnom kel ha valaki olvassa a bibliat az tuthatja, hogy minden nemzet istentol szarmazik es Isten minden nemzetet szeret kivetel nelkul. En nem vagyok egy teologiat vegzet ember de ennyit tudok es ha a Bibliat olvasom nem latom azt, hogy en a zsidokat utalnom kell. Angliaban elek de reformatus vagyok de nenha amit megenged maganak az egyhaz az fortelmes ahelyet, hogy az Isten szeretetet vine az embereknek az utalatott tanitja hala istenek, hogy nem minden reformatus lelkesz sotedet be ugy mint ifj. HL. Nem itelem el mert en sem vagyok kulombb ezert imatkozni fogok erte, hogy Isten akinel semmi sem lehetetlen nyissa meg aszivet es adjon neki vilagosagot.
Robinzon_Kurzor
2010. március 17. 14:24
Na, kérem, az ilyen okos fiatalembereknek, mint ez a Szabó Márk is, valamelyik minisztériumban a helye. Legalább főosztályvezető lesz belőle, ha ilyen szépen tudja ekézni azt, akit korábban ápolt, s eltakart az 1 zászló, meg az 1 tábor. Hogy eddig miért nem volt probléma Hegedűs zsidózása? Ezt a kérdést úriember nem feszegeti.
smalladam
2010. március 17. 11:16
"2. Nem értem, miért ünnepli Bölcskei Izrael állam megalapítását, amikor Izrael államot az ortodox zsidók egy csoportja is elutasítja." ez aztán a logikus érv. a világ zsidóságának töredéknyi, ráadásul a zsidóság egészéhez képest szélsőséges csoportja. szpal, te miért ünnepled a magyar állam megalapítását, mikor pár idegenbe szakadt magyar származású elutasítja a magyarságát?
szpal
2010. március 17. 10:12
1. Engem ifj. Hegedűsnél sokkal jobban zavar, hogy a református egyház sem tárta nyilvánosság elé, kik voltak ügynökök a lelkészek közül '90 előtt. 2. Nem értem, miért ünnepli Bölcskei Izrael állam megalapítását, amikor Izrael államot az ortodox zsidók egy csoportja is elutasítja. Nekem ne mondja senki, hogy az idegen térhódítást tűrnie kellene egy keresztyénnek. István király rossz keresztyén volt, hogy harcolt a betolakodó németek ellen? És hát Sukoró óta tudjuk, hogy a zsidók tényleg a spájzban vannak. Miért ne lehetne ez ellen tiltakozni, akár egy református lelkésznek is? Inkább azok szégyenkezzenek, akik ezt szó nélkül nézik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!