Szabó János, a rendszer áldozata

2010. február 23. 08:43

Guy Ritchie ütődött, bénázva bűnöző mellékhőseit juttatta eszébe az akadémikus, aki az Akadémia szerint egyébként nem is az.

2010. február 23. 08:43
„Szabó János rektor-tábornok lekommandózása kétségtelenül a legszórakoztatóbb momentum a hetek óta tartó, igen lelkesítő, ám annál érthetetlenebb letartóztatássorozatban. Újságírók, politikusok (ellenzékiek és a kormánypártiak egyaránt, bár utóbbiak kétségtelenül intenzívebben és berezeltebben) találgatják, vajon mitől jött meg hirtelen a rendőrség kedve pártkörnyéki korrupciós ügyek után nyomozni, hiszen az elmúlt nyolc (inkább tizenhat) év szinte bármelyik pillanatában legalább ennyi ügyet és pártpénzzsonglőrt foghatott volna a BKV-nál, a Mávnál, mindenféle helyeken. Valakinek valahol eljárt a szája? Valaki fölrúgott valamilyen dealt? Valaki már helyezkedik, és túlteljesít? Valószínűleg mindez együtt, és elég valószínű, hogy a tutit nem fogjuk megtudni soha.

Nehéz lenne megsaccolni, hogy a hazai biztonsági piac hány százalékát birtokolják az állami erőszakszervezetek aktív alkalmazottai, de biztos, hogy meglepően nagy számot kapnánk. (A maradék piac meg éppen a volt rendőröké, katonáké.)

Amilyen lenyűgöző lendülettel folyik most a korrupcióellenes harc, még az is lehet, hogy a rendőrség egyszer, miután már végzett a BKV-vel, a Mávval és a hadsereggel is, eljut saját magához. Enfarkába harap. Akkor kezdődik csak az igazi abszurd komédia. Mondjuk kiderülne, hogy a Szabó rektort lebirkózó kommandós másodállásban egy biztonsági cégnél kommandóz. Dőlnénk a röhögéstől.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. február 24. 16:14
Talán az is lehet a háttérben hogy élő hagyomány a rendőr- katonatiszt ellentét. Kellőképp utálják egymást. Ez is régi, megesett történet , amikor a tábornok és sofőrje hajtott át éjjel százzal egy falun és a rendőrők lemeszelték Öket. A rendőr a szokásos szöveggel ment a soförhöz "tudja hogy sokba fog ez a gyorshajtás magának kerülni." Megszólalt a tábornok az anyósülésen:" Idejöjjön jóember"...Na de... Azt mondtam -ide jöjjön. Oda megy a rendőr. ..Gipsz Jakab tábonok vagyok a Páncélos és haditechnikai parancsnok. Kérek jelentést. " Jelentem , lakott területen , gyorsan teccettek hajtani. Igen?...Köszönöm .. rendben.. hajtson tovább fiam. Ennyit arról, hogy egy katonatiszt hogy kezel egy rendőrt, még akkor is ha az kommandós.
gót
2010. február 24. 15:56
Egyetértünk, csakhogy itt ugye az egyik fél bűnöz a másik meg szolgál és véd. Vagyis az nem nagy elvárás a rendőrtől hogy mérlegelje az alkalmazandó kényszerintézkedés arányosságát. Sőt ha jól emlékszem van ilyenről szó a rendőrségi törvényben is. Persze vannak extrém esetek amiket kiemeltél, meg vannak őrültek is. Nekem csak azzal van bajom, hogy az ilyen és ehhez hasonló intézkedésekből kiderül, hogy -a rendőr nincs megfelelően kiképezve, -nem tudja az adott helyzetben a rendelkezésére álló eszközöket arányosan alkalmazni, - nincs számára erkölcsi tekintélye sem a professzornak, sem a tábornoknak. (zárójelben írnám hogy a rendőr erkölcsi visszatartó erő hiányában ugyanilyen nyugodtsággal vihet földre terhes kismamát, vagy sétáló öregurat is, vagy tojózhatnak meg millenárisparkigazgató nőt is)
gót
2010. február 23. 18:02
Az a baj hogy ez a rendőrség tényleg csak ennyit tud, vagy lapít mert nem érti hogy mi is történik körülötte vagy hiperaktív és tömegoszlat meg leviszi a tábornokot a földre ha kell ha nem alapon. Nyomozni, na azt majd az ügyészség. Egyszerűen uninteligensen viselkedik az egész csapat, mint egy vidéki diszkó verőlegényei. (Természetesen tisztelet a kivételnek.) És ebben sajnos igaza van ennek a kedves hajléktalan külsejűnek.
slomovicz
2010. február 23. 16:33
Az biztos hogy megindult a szarosbilik borogatása, de - ez jó! Nekünk akik évtizedeket éltünk egy olyan rendszerben ahol a vidéki párt titkár elvtárs maga volt az atyaúristen, lehetett büntetlenül pedofil, vagy bármi amire kedve vót. Bárkit lehetetlenné tehetett, nekünk ez meglepő amikor a politikai gazembereket nehéz vasban elviszik. Ez már azért nem a Kádár rendszer. Nem érdekel mi van a háttérben, (hideg számitás, összeveszés , vagy már- mentik a börüket akik tudják.) Hajrá fiuk! Szeretem, a beszart emeszpé politikus képét nézegetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!