Csúnya gazdagok!

2010. február 03. 14:03

Ti, akik mostanáig adócsalásból luxusautóra költöttetek, végre terheket vesztek a vállaitokra.

2010. február 03. 14:03
„Igen, kedves öt-hatszázezres öreg autót vásárló réteg, most aztán megtudjátok, hogy ti vagytok a gazdasági elit, akik végre kivehetitek a részeteket az ország szekerének húzásából. A fene a pofátokat, ti, akik mostanáig adócsalásból luxusautóra költöttetek, végre terheket vesztek a vállaitokra, elvégre így van ez rendjén, a főnök is megmondta.

Bölcs és erősen píároló politikusainkon kívül van egy remek alkotmánybíróságunk is. A szervezet egy bizonyos, minimálbéren tengődő réteg megkönnyebbülésére megsemmisítette a törvény ingatlanokra vonatkozó részét, de amúgy is az autósok, meg a hőlégballonosok lopják ki az APEH szemét, hogy a segédmotoros vitorlázó gépek tulajdonosairól ne is beszéljek.

Persze, az Alkotmánybíróságnak tényleg csak azt kell figyelembe vennie, hogy egy törvény harmonizál-e a Magyar Köztársaság Alkotmányával.

Ettől még el kellene olvasniuk a 2009. évi LXXVII. törvény szövegét, nem? Mármint a legelejét is, nem kellene rögtön elveszni a részletekben. Mert hogyan indít a törvényhozó? Tessék megkapaszkodni: »törvény az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról«. Majd így folytatódik: »A Magyar Köztársaság Országgyűlése a vagyonarányos közteherviselés elvének fokozottabb érvényre juttatása érdekében a következő törvényt alkotja....«

Kérdem én, miért nincs joguk a köztiszteletben álló alkotmánybíráknak, hogy pár körmöst lehúzzanak azoknak a jogászoknak, akik az ilyesmit szövegezik? Valószínűleg még tanították is őket az egyetemen, és egy könnyelmű pillanatukban átengedték őket a vizsgán. Most meg leírják ipszilonnal, hogy hibrid.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 04. 11:13
Legyen inkább "Ti, akik mostanáig adócsalásból luxusautóra költöttetek, végre terheket vesztek a vállaLATAitokra." Mivel oda mentik át a vagyont. Ugye a 2., 12. kerületi irodába 7es bömbi cégautóval furikázó cégének adóznia kell a 7es bömbi után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!