A Jobbik és a fiatal történészek

2010. február 03. 07:22

176 ember hajlandó egy olyan pártot képviselni, amelyet fasisztának neveznek külföldi sajtótermékek.

2010. február 03. 07:22

„A következő hetekben szeretném bemutatni a Jobbik képviselőjelöltjeit. Nem tudom ígérni, hogy a többségükről képes leszek beszélni, hiszen 176 emberről van szó, de úgy gondolom, tudnunk kell, kik is azok az emberek, akik hajlandók egy olyan pártot képviselni, amelyet egyszerűen neonáci vagy fasiszta pártnak (1) neveznek külföldi sajtótermékek, de még a szemérmesebbek is antiszemitának, rasszistának és xenofóbnak (2), a nemzetiszocializmus nosztalgiázóinak (3), esetleg mocskosszájúnak (4).

(...)

Mit akarnak ezek az emberek? Mindketten fontosnak tartják a csendőrség bevezetését Szerintük a falvak népe bízott bennük, és még ma is kellemes emlékeik vannak velük kapcsolatban. Támogatják egy nemzeti gárda felállítását. Feltétlenül új alkotmányra van szükség, de amikor az újságíró megkérte őket, hogy idézzenek már valamit az alkotmányból, ami sérti az emberi jogokat, természetesen egyetlen mondattal esem tudtak előállni. Előjött a Szent Korona Tan, amiről megint nagyon keveset tudnak. Azt viszont hiszik, hogy valami köze volt a magyar alkotmányhoz. Ebből is látszik, hogy ezek a történelemszakosok mennyit tudnak a magyar történelemről. Nem is tudja az ember, hogyan sikerül nekik lediplomázni. Valahogy az az érzése, hogy a színvonal nagyon alacsony lehet. Nem csoda, ha Ormos Mária néhány hónappal ezelőtt kijelentette, hogy neki már nincs kedve tanítani. Éppen a pécsi egyetemen. Nem csodálom.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 03. 14:31
"A következő hetekben szeretném bemutatni a Jobbik képviselőjelöltjeit." banyanyanyának komoly besúgóhálózata lehet, ha onnan ámerikából gondolja ezt véghezvinni...
Karpo
2010. február 03. 13:48
azért érdekes ez. szerintem más volt a höok. a politikai dolgok nem nyilvánultak meg élesen a szervezet életében. ugródeszka volt inkább, ahonnan ki-ki a kapcsolatainak, lehetőségeinek és terveinek megfelelően el tudott rugaszkodni. és igen, azt lehet mondani, hogy jobboldali érzelműek voltak e téren sikeresebbek, de számos komoly embert lehet említeni a hallgatói mozgalomból, aki (bár kevésbé ismert) a közigazgatásban szerzett komoly érdemeket és/vagy funkciókat, vagy egyetemi menedzsmentben dolgozik jelenleg. Kucsera Tamás, Almássy Kornél, Ocsovay Tamás, Szentgyörgyi József, most: Szávay István (és lehetne sorolni még sokakat) mind a hallgatói mozgalom gyermekei. Szávay Pista például egy jó kedélyű, vidám, hajnalig nótázó srác volt, szenvedélyesen politizált az asztaltársaságban, a későbbi órákban nótára váltott és az ment hajnalig. tény és való, hazafias érzelmű gyereknek ismerte mindenki. ő például nem volt rossz ember, kifejezetten áldozatkésznek és jószándékúnak ismerte mindenki, amellett, hogy virtuskodása sokszor csalt mosolyt a képünkre.
gutman
2010. február 03. 09:59
"fasiszta pártnak neveznek külföldi sajtótermékek, de még a szemérmesebbek is antiszemitának"-hát kit érdekel,hogy paul lendvai mit böfög ausztriából vagy imre kertesz németországból. Egyébként nyugaton gyurcsányékat demokratának tartják,tehát tehetnek egy szívességet...
lenhardt
2010. február 03. 09:59
Megnéztem, ki ez a Balogh S. Éva, és megértettem, mitől ennyire korlátolt. A Klubrádióból tájékozódik, hogyha Hazánkról szeretne valamit hallani, egyébként amerikai, aki talán a magyar nyelvet sem beszéli tökéletesen... A Yale egyetemen tanított, ha igaz, de most már kivénült belőle, így aztán a partvonalról kiabál be, és igyekszik mocskolni a Jobbikat. Ha ő valaha történész volt, a Szent Korona Tant ismernie ellene... Ha valaha magyar volt, akkor tisztelnie is! Így aztán azt javaslom az öreglánynak, hogy foglalkozzon a kutyáival, és felejtsen el minket, akik a Hazáért tenni akarunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!