Zéró tolerancia

2010. január 07. 07:57

Bevallom: többször loptam paradicsomot a szigligeti strandról a Főtér felé menet.

2010. január 07. 07:57
Mégis loptam paradicsomot a következő nyaraláson is, tehát húsz éves koromban már visszaeső bűnös voltam. Minden tőről egy-egy szemet, és csavaros eszemmel rájöttem, hogy ha megeszem, soha nem jönnek rá, hogy loptam. Az évek során lehet, hogy két-három kilót is megettem, ami mai forintban számolva körülbelül 240-360 forint. Aki úgy gondolja, ez nem sok, gondoljon csak a 300 forintos vizitdíjra. Az vitt rossz útra, hogy a Kádár-rendszerben a paradicsomföld még a téeszé volt. Akkor még a parasztok művelték a földet, nem gazdák, mint a rendszerváltoztatás után. A gazdáknak pedig joguk van megvédeni a tulajdonukat. Legalább rendet tanultam volna. Többet nem másztam volna át a kerítésen. Ha agyonüt az áram, még kevésbé.

Ha az áram csak megráz, hogy észre térjek, ítéljenek munkára, különben lusta maradok. Bűn nem maradhat büntetlen. Ezt hívják zéró toleranciának, és ha megszavazzák, végre ismét létrejön a nemzeti egység, amelyet a balliberálisok morális züllése tönkretett.


Kartal Zsuzsa: Zéró tolerancia (Népszava)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. január 07. 19:56
Olvassátok már el a cikket! Valamiféle jobbikos paródiának szánta, de olyan fasz túlzásokkal, h szerinte (mint jobbikos szerint) a magyarok megszavaznák a halálbüntetést arra, aki visszaeső uborkatolvaj. De nem ez a fő baja a cikknek, hanem az, ahogy a zéró toleranciát szándékosan félremagyarázza. Saját példáját arra hozza, h "figyeljetek, én is loptam csip-csup dolgokat, mégis becsületes ember lettem, tehát toleráljátok már az uborka és terménytolvaj gyerekeket, felnőtteket" Ez a paródia valójában egy védbeszéd a megélhetési lopás mellett.
gót
2010. január 07. 13:51
Az a baj hogy ez a punella tényleg nem tudja elképzelni hogy vannak olyan emberek akik még egy paradicsomot SE loptak el, és ezek az emberek baromira rühellik azt aki viszont "csakegyparadicsomnaés" -ezik. Az a baj, hogy a tolvaj akkor is tolvaj, ha csak egy gyufát lop, mert a probléma nem az érték hanem maga a lopás. Az értéket a büntetés nagyságával kell kompenzálni, de nem mondhatja senki, hogy aki keveset lop az tulajdonképpen nem is lop. Egyébként meg tényleg nehéz lehet annak ezt így elképzelni, aki a kommerek harácsolásában nőtt fel minden gerinc nélkül.
bmucsai
2010. január 07. 13:19
Egy régi "Kádár kori" mondóka jut az eszembe: "A közvagyon drága kincs! Aki nem lop, annak nincs!" Az elvtársak, kora gyerekkoruktól ezt tanulták!
Arivistus
2010. január 07. 12:19
Ez most ennyire büszke arra, hogy bolti tolvaj?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!