Igazságosztók

2010. január 28. 07:52

A világ legszebb szobrát egy magyar turista verte szét.

2010. január 28. 07:52
„Egy fiatal pár a nyolcvanas években, Rómában véletlenül szembetalálkozik a szoborral. A Szent Péter Bazilikában vagyunk, lábunk alatt az apostol sírja, szemben a főoltár, amelyet dicsfénybe vonnnak az ablakokon kétfelől ráeső napsugarak. A szobrot golyóálló üveg védi. Most már mindenki, hívő és néző, külföldi és olasz csak így láthatja, üveg mögött, mert egy őrült magyar szétverte. Milyen érzés lehet ez egy nemzeti elkötelezettségű olasznak?

Ott áll a két magyar turista, de a többi néző nem tudja, hogy magyar. Nem látszik rajtuk. Nincs sehol egy olasz igazságosztó. Pedig higgyék el, az olaszok is nagyon szeretik a hazájukat, ha nem is gondolják magukról, hogy ők a világ legrégibb kultúrnépe. Ők már lemondtak arról, hogy valaha is visszacsatolják azokat a területeket, amelyeket Augustus császár hadai véres csatákban nyertek. Nem is gondolnak arra hogy kétezer-kilencszáz-nyolcvanöt évvel ezelőtt az anyafarkas szoptatta Romulust és Remust. Már nem is gondolnak rá, régi dicsőségük hol késik az éji homályban. Azt hiszik, Itália a legrégibb keresztény ország, és nem is tudják, hogy Magyarország az, de lehet, hogy egyszerű magyarellenességből nem veszik tudomásul, hogy a magyaroknak köszönhetik az írást is.

Bűnözni bezzeg tudnak. A magyarok, ha Itáliába mennek, a pénztárcájukat a nyakukba akasztják, nehogy zsebtolvajoknak essenek áldozatul. Inkább repülőn utaznak Rómába, mert a biztosító társaságok is tudják, hogy az olaszok ellopnák az autót. Vérükben van. Mint a zene. A sok gyerek az utcán játszik. És milyen hangosak!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csőretölcs
2010. január 28. 21:01
K A R T A L Zsuzsa!!!! Pedig a NOLBLOG-on szépen elmagyaráztam neve ótörök voltát, jelentését (= TURUL!!), hogy ez a zsidó identitáskétely következménye, a név mágikus "ősmagyarrá" tétele a Millennium után... Van erről bőven szakirodalom is. De ez az IDIÓTA komcsi-zsidó picsa FOLYTON A DEBIL és PARANOID ÁBRÁNDJAIT ÍRJA MEG, a judeobolsi Népszava - amelyet senki sem vesz , - meg közzéteszi! Elmebetegek, bukott komcsik, besúgók és cionisták cca 100 ezres kisebbsége a HALÁLOS ELLENSÉG! Köztük "Kartal" (....) Zsuzsa.
csi
2010. január 28. 19:45
Elég nehéz kihüvelyezni, hogy mit akar, de valami olyasmi lehet, hogy nem lehet egy csoportot megítélni az egyes tagjaiból. E sekélyes üzenetnél beszédesebb ahogy valami visszacsatolt területekről hadovál. Biztosan a zsidóknak címezte Palesztina apropóján. Vagy nem? Szerencsétlen.
Earthq
2010. január 28. 18:04
" Ők már lemondtak arról, hogy valaha is visszacsatolják azokat a területeket, amelyeket Augustus császár hadai véres csatákban nyertek." Ez a mondat kiverte a biztosítékot kicsit... Ez teljes képet adott a gondolkodás módjáról, igazi gyökértelen hontalan nyomorult klimaxoló szerencsétlen... Menjen el innen, mondjuk olaszországba, aztán csináltassa meg magát két olasz csődörrel, és ne gondolkodjon, vagyis legalábbis a gondolatait ne írja le...
dexter
2010. január 28. 17:28
Kedves Kartal Zsuzsa! Ez iromány kissé zavarosnak tűnik. Hogy el tudjam helyezni a megfelelő kontextusban ezért találgatásaimra vagyok kénytelen hagyatkozni. Gondolom ez valami szellemesnek vélt karikatúra lenne a "magyarbűnözésről". Én nem emlékszem olyanra hogy a Michelangelo szobrát megrongáló magyar turistát felmentették volna szociálisan kátrányos helyzete miatt vagy, hogy az akkori olasz belügyminiszter "megélhetési bűnözésnek" próbálta volna eufemizálni e tettet és mindazokat melyeket jellemzően a magyarok követnek el (haha!) olaszországban. Olyasmit sem bírok felidézni, hogy az olaszok által olaszországban, magyarok rovására elkövetett hátrányos megkülönbözetetés kutatására költenének eurómilliárdokat (anno még líra) majd miután a tetemes olasz adómilliárdokból és módszeresen vadászott konkrét esetekből megtalálnak évi kb. féltucat diszkriminatív esetet, ezeknek nagy nyilvánosság előtti lobogtatásával próbálták volna igazolni a szoborrongáló tettét, mondván csak a kirekesztés miatt tette ezt. Egyébként legalább ne egy majd harminc éves sztorit rángatott volna elő valahonnan a szekrény aljáról! Kartal Zsuzsának a további önlejáratás elkerülése érdekében inkább a színművészet további sikeres és eredményes űzését javasolnám tisztelettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!