Hogyan lettem az LMP kampányfőnöke?

2010. január 20. 21:00

Az LMP nem demagóg, elitellenes álcivil szervezet. Nem is politikai tervezőasztalon összerakott tákolmány.

2010. január 20. 21:00
Érzésem szerint a Lehet Más a Politika (LMP) ma az egyetlen olyan politikai formáció a porondon, amelyiktől remélhető, hogy megtöri a választók és a politikusok képzeletét fogságban tartó politikaképet. Az LMP nem demagóg, elitellenes álcivil szervezet. Nem is politikai tervezőasztalon összerakott tákolmány. Az LMP mélyen benne gyökerezik a hazai civil társadalomban, amely az utóbbi években egyre erősebbé vált, és amely egyre nehezebben viselte el a pártok által uralt közélet romlottságát. A magyar társadalom legnagyobb problémáival már jó ideje szinte csak a civil szervezetek foglalkoztak. Csak a civilek léptek fel hitelesen a korrupció ellen – a Freedom House Europe és a Transparency International készítette el például a leginkább komolyan vehető javaslatot a kampányfinanszírozás reformjára –, a társadalmi kirekesztés ellen, a környezet védelméért. Az LMP küldetése, hogy civil legyen a pártpolitikai pályán.

A feladat nagyon egyszerű, csak még senki sem próbálta ki. Úgy kell viselkedni, mintha egészséges demokráciában élnénk. Egyrészt a kampány során be kell tartani a jogszabályokat. A pártok a kampányban évek óta – köztudottan – törvénysértések sorát követik el, semmilyen szankciója sincs ugyanis annak, ha valaki többet költ és jóval zavarosabban, mint ami megengedett. Másrészt elő kell állni olyan programmal, amely megoldást kínál Magyarország égető problémáira. Nekem személy szerint nagyon fontos, hogy – egyes híresztelésekkel szemben – az LMP-nek komoly programja és elszántsága van az alacsony képzettségűek foglalkoztatási helyzetének és a romák társadalmi integrációjának a javítására. A balliberális oldal széthullása révén kialakult vákuum soha nem látott esélyt ad arra, hogy a választók jobbik énjét megszólító új párt bekerülhessen a parlamentbe.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gót
2010. január 21. 16:56
ja és még valami .. "a Freedom House Europe és a Transparency International készítette el például a leginkább komolyan vehető javaslatot a kampányfinanszírozás reformjára" A Négy mancs civil szervezet meg a libák tömésére tett komolyan vehető javaslatokat. Hogy örültek már a tenyésztők a "civileknek"
Bence24
2010. január 21. 14:29
Örülök a hírnek, Karácsony hitelessége és szakértelme sokat hozhat az LMP-nek. A kérdés az, hogy eleget-e. Ha az utolsó közvélemény-kutatásokban sem közelítik majd meg az 5%-ot, akkor marad Bokros...
mnemonic
2010. január 21. 11:00
Minél többen szavaznak most az LMP-re, annál kevesebb az esélye hogy a szétmorzsolódóban lévő baloldali-liberális hátország megrohamozza majd... Inkább a Fidelitaszosoknak is be kellene lépniük! Hajrá LMP!
gót
2010. január 21. 09:53
Lehet Más a Gittegylet! Vajon miért van az hogy ha meghallom azt hogy valami "civil" akkor egyből unatkozó kismamákat, felturbózott házmestereket, meg nyugdíjasokat vizionálok, akik általában valamilyen "kinek szebb a udvara" verseny köré szerveződnek? Ezekkel politikát csinálni, sok sikert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!