Az antiszociális szakma

2010. január 27. 14:14

A középosztály tehet mindenről, ezért célszerű bűntudatot kelteni benne.

2010. január 27. 14:14
„A szociális szakma jeles képviselői számára a jelek szerint nem létezhet olyan valóság, amilyet nem szeretnének, hogy létezzen.

Ha a gond számukra az, hogy a szociális kártya vitájában roma családokról van szó főleg, akkor rögtön ki kell jelenteniük, hogy ilyen probléma nincs is, a szegények nem eszik/isszák/játsszák el jövedelmüket gyerekeik elől, különben is, »a romák számára nagy érték a gyermek és a család«. Tényleg, úgy en bloc? Ezt azért számos település számos lakosa másképp látja, de ők nem érdekesek, mert nem szociális munkások, nem tagjai a Szociológiai Egyháznak, az egyetlen szakmai klánnak, amelynek megengedett az általánosítás és az előítéletesség, feltéve, hogy az »pozitív«.

A cikk vége felé aztán eljön az ilyen típusú írások kihagyhatatlan über-érve, az átkos »középosztály« basztatása, nehogy már szempont legyen, hogy a segélyezés közpénzből történik: »A középosztályhoz tartozó közpénzen élők, tanárok, egyetemi oktatók vagy éppen az országos és helyi politikusok vajon miért költhetik az adófizetők pénzét bármire? Velük kapcsolatban miért nem merül fel az ellenőrzés és korlátozás igénye?«. Na vajon, Önök szerint miért nem, négyek? Bingo. Egyébként a cafeteriájukat, amiért még sztrájkolnának is, ha elvennék, Önök szerint bármire elkölthetik? Úgy tudom, nem.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2010. január 28. 08:33
"A középosztályhoz tartozó közpénzen élők, tanárok, egyetemi oktatók" Az egyetemi oktatókról nem sokat tudok, de általános iskolai, középiskolai tanároktól a főiskolai oktatókig vannak füleseim. Ők anyagi értelemben egyáltalán nem érzik a középosztályhoz tartozónak magukat.
gót
2010. január 27. 21:45
Istenem a Hírszerző megvédi Solt Ágnest. Fleckékkel meg TGM -ékkel szemben. És már az SZDSZ is döglődik. Már ennyire közel lenne a libsik bukása? Ó és én lehet hogy meg fogom élni hogy elbukjon :D ÓÓÓ. Nagyapám a fasizmus bukását, apám a kommunizmus bukását én meg a liberalizmus bukását. szip-szip. :D Egyébként Solt Ágnes tanulmánya a legpontosabb mű ebben a témában tessék elolvasni. Főleg a Pestieknek.
crm114
2010. január 27. 21:25
Seres buta. Ezen nem változtat semmit az sem, ha a Solt Ágnesnek nekirontók (máshogyan) szintén azok.
Öreg
2010. január 27. 20:19
Bár apróbb részletek vannak a cikkben- végig olvastam az egész cikket- amivel vitatkoznék, de a hangulatával és alapvető következtetéseivel egyetértek. Ujra megnéztem, hogy ki irta, mert nem akartam elhinni. Gratulálok, ebben a cikkben a valós helyzet jelenik meg! Szomoru, hogy a szociális helyzetértékelés eddig - és félek, hogy ezután is - egy szük, nem a teljes társadalom érdekeit védő réteg privilégiuma, amit ez a cikk is jól megvilágit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!