Demokraták, ébresztő!

2009. december 10. 17:25

Elkezdhetik építeni azt a keresztény Magyarországot, ahol a papok Orbán Viktor hitére térítik a keresztényeket. De Gyurcsány Ferenc inkább a jövőt szeretné felvirágoztatni.

2009. december 10. 17:25
Gyurcsány Ferenc megszólalt valami pártrendezvényen, és szájhagyomány útján elterjedt: „Demokrataták, ébresztő!” Nemcsak az övéihez szólt. És nemcsak az övéi hallották meg. Csak átadott néhány díjat, csak kezet fogott néhány kitüntetettel, és egy ország figyelte a tévéhíradókat. Csak egy vágóképen jelent meg, de a jobboldal máris megijedt, és a szocialista szavazókban, akik ma még a közvélemény kutatónak se mernek válaszolni, felébredt a remény. A gyávaság szorította húsz százalék alá az MSZP szavazóit. Sokat szenvedett nyugdíjasok esküdöznek, nem is voltak tagjai soha, semmiféle pártnak, a szocialistának különösen nem. Becsületes családapák ajtót se nyitnak, ha valaki a véleményüket kérdezi.

Gyurcsány Ferenc nem fél. Egyszer már visszahozta pártját a semmiből. Az ő kormánya volt a rendszerváltás óta az első, amelyet újraválasztottak. Még Szili Katalintól, a legkeresztényebb és legmagyarabb szocialistától sem fél. Csak néhány percet beszélt, de mindazok mellé álltak, akik nem akarnak koncepciós pereket, népbutító, uszító, egyoldalú pártpropagandát, égő faluszéli házakat.

Az ellenzék bosszúszomjas vezérének – ha fenyegetéseit beváltja – először börtönöket kell építenie, hogy elférjen minden szocialista képviselő, aki a költségvetést megszavazta. Aztán elkezdheti építeni azt a keresztény Magyarországot, ahol a papok Orbán Viktor hitére térítik a keresztényeket. Akiknek ez nem tetszik, ki kell közösíteni az egyházból. Lesz rend, és felvirágzik a múlt. Gyurcsány Ferenc inkább a jövőt szeretné felvirágoztatni. És ha valakinek, neki van esélye.


Kartal Zsuzsa: Demokraták, ébresztő! (Népszava)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bladecatcher
2009. december 12. 17:38
Kartal Zsuzsa nem viccel: ő olyat nem tud. Elképesztően korlátolt, ostoba és naiv. A linkelt cikkben van egy ilyen is pl: "Ahol Gyurcsány kampányol, ott kampányolva van. Talán még a szocialisták is emlékeznek, hogy a közvélemény kutatások szerint 2005-ben rosszabbul állt az MSZP, mint most (19 százalék). És akkor jött Gyurcsány Ferenc és egy év múlva fölényesen megnyerte a választásokat." Na most ez nettó ökörség: a szocik 2005-ben végig 20-30 sz. körül mozogtak. Kartal infója GyF-től van. Emlékeztek? "Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek!" Gyurcsány akkorát hazudott, hogy Kartal még három év múlva is elhiszi. Gratula.
savanyú józsef
2009. december 12. 10:18
„Demokrataták, ébresztő!” Freudi elszólás: demokrataták
Cavinton
2009. december 12. 01:01
Ezt a Kartalt csak azért találták ki, hogy legyen mihez képest szörnyülködni.
Sebastian Knight
2009. december 11. 23:24
teglagyarimegallo 2009. december 11. 12:58 "I. Orbán király, náci uralkodó"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!