Te nem tudod, milyen jó nélküled...

2009. október 12. 18:05

Amilyen rendszert szolgáltak, és amiképpen szolgálták, ugyanúgy vettek búcsút a TV2 tulajdonosai, a bemondó "sztároktól" a Bárdos - Máté házaspártól.

2009. október 12. 18:05
A valamikori "család televíziója" megalakulása óta élharcosa volt a piaci logika végletekig történő kiélezésének. A híradók persze tele vannak, voltak és lesznek is hibákkal, fél- és áligazságokkal, tanulság nélküli történetekkel, szoft news-okkal, és persze newzak-kal. Ne feledjük, a hírszerkesztőségek nem függetleníthetik magukat attól a szellemtől, amelyet a tulajdonlos meghatározott. Sokkal kényelmesebb nekik hígvelejű dolgokkal foglalkozni, hiszen ezekkel közhelyes igazságok közvetíthetők: lopni nem szabad, a tűz bizony meleg, a korrupció förtelmes - de mindenki benne van, az egyik 19 a másik egy híján 20. A sugallat pedig: ne politizálj! - ezek nem érdemlik meg. E szellemiség hordozói voltak Bárdosék.

Mit várunk el egy magára valamit adó televíziótól? Csak annyit, hogy vegyék komolyan a nézőt. Tekintsék őket felelősségteljesen gondolkodó nagykorú állampolgárnak, akik - ha nem is egyforma mértékben - de megértik a világot. Legyen helye a hírfolyamban a kételynek, új gondolatfelvetésnek és vegye észre, hogy a világ, amelyet bemutat nem csak lopások, csalások, erőszak, tűzesetek egyvelege, hanem jóval színesebb annál. Persze szkeptikus vagyok, ha arra gondolok, hogy ez feladat Várkonyi Andreára vár."


Bakos Zoltán: Te nem tudod, milyen jó nélküled... (Jobbklikk.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!