1989 fénye és imázsa

2009. augusztus 19. 15:41

Magyarország kétszer is tanúsított világszerte elismert bátorságot, elszántságot, valamint szuverenitást: 1956 és 1989-ben.

2009. augusztus 19. 15:41
„Egy ország imázsa meglehetősen összetett dolog. Sokféle forrásból táplálkozik: nyilvánvaló és rejtett, tudatos és tudatalatti elemekből is. Csupasz tényekből áll, de néha csak puszta képekből.

Még akik nem is jártasak a magyar történelemben, nagy valószínűséggel emlékeznek a fiatal magyar forradalmárokról készült képekre, akik 1956 októberében büszkeségtől dagadó kebellel, gépfegyverüket szorosan magukhoz szorítva tekintenek a kamerába. Ugyanígy a magyar határőrökről készült képekre, akik 1989 tavaszán elszántan szerelik le a szovjet impérium nyugati határának biztosító berendezéseit. Vagy az akkori magyar külügyminiszterről készült fényképekre, aki lelkesen követi példájukat. 

Ezek a kétségkívül pozitív képek örök időkre bevésődtek Európa kollektív emlékezetébe.”

Jan Mainka: 1989 fénye és imázsa (Hírszerző)
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!