Utánajártunk, miért nem lett topligás játékos Saldanha!

2024. szeptember 30. 12:04

Egy lapunk által megkeresett menedzser szerint a brazil támadó túl van értékelve: úgy véli, hogy aki nem tud 90 percet játszani, nem érhet 8 millió eurót.

2024. szeptember 30. 12:04
null

Nyitókép: Matheus Saldanha a Fradi szurkolók új kedvence (fradi.hu) 

Ahogy arról beszámoltunk, a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság két legjobb csapata találkozott vasárnap este a Groupama Arénában a 8. forduló zárómeccsén. Az Európa-ligában az Anderlecht elleni vereséget követően a Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadta. Pascal Jensen csapata a brazil Matheus Saldahna mesterhármasával verte 3–0-ra a felcsútiakat, amely győzelemnek köszönhetően az NB I élére ugrott a Fradi. 

Matheus Saldahna a 64. percben éppen csak beállt csereként a Puskás Akadémia elleni bajnokin, egy percre rá máris betalált, s a vezetést jelentő gólját további kettő követte. Harmadik találatát zseniális technikával, a kapunak háttal állva, sarokkal szerezte.

Gyönyörű gól volt, a csapattársaim nem nagyon hitték el, hogy lehet ilyen gólt rúgni, de megmutattam, hogy ez is lehetséges” 

– mondta a harmadik találatról a Nemzeti Sportnak a brazil, akit szeptember 3-án, az átigazolási időszak utolsó napján jelentett be a Ferencváros.

A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz” – nyilatkozta a sportigazgató Hajnal Tamás a támadó megszerzése után.

Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk. Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni. Úgy gondoljuk, hogy mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben, hogy közösen elérjük a célunkat. Nagyon örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt” – tette hozzá.

Miért nem lett topligás játékos Saldanha?

A brazil támadó hamar közönségkedvenc lett a Ferencvárosnál: a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után számtalan Saldanhát éltető kommentet lehet olvasni a klub közösségi oldalain. De vajon meddig lesz a zöld-fehérek játékosa a Partizantól hárommillió euróért szerződtetett futballista?

Saldanha Brazíliában, az EC Bahiában kezdte profi pályafutását, innen került kölcsönben Japánba, a JEF United Chiba nevű együttesbe. Futballozott Kínában, majd Azerbajdzsánban, ahonnan 2023-ban a szerb Partizanba igazolt. A Fradi a belgrádi klubtól szerződtette a Transfermarkt által nyolcmillió euróra taksált támadót, mindösszesen hárommillió euróért.

Ifjabb Laczkó Mihály menedzser szerint becsületes, hogy Saldanha rúgdossa a gólokat, de véleménye szerint a játékos túl van értékelve: úgy véli, hogy aki nem tud 90 percet játszani, nem érhet 8 millió eurót.

„Egy olyan játékos, aki rúgdossa a gólokat, de nem képes 90 percet végig futballozni, az hol ér nyolcmilliót? Mindig csak csereként lép pályára, ügyes, kimagaslik ebből a mezőnyből, de sajnos ez a többieknek a minősítése, nem a Saldanha értékelődik ezáltal fel. Mondom még egyszer, én olyan játékost még nem láttam, aki nyolcmillió eurót ér, és nem tud 90 percet futballozni.”

„Vegyük Sallait, a saját játékosunkat, őt hatért vette meg a Galatasaray. Értem, hogy ő magyar, ezért sajnos nyilván kisebb az értéke a nemzetközi piacon, de ettől függetlenül ő évekig a Freiburgban játszott, a Bundesligában, nem a Partizan Belgradban” – tette hozzá Lackó Mihály. 

A brazil csatár négy találkozón már hat gólnál jár a Fradiban úgy, hogy ezeken a találkozókon összesen 99 percet töltött a pályán.

Meglátjuk, hogy mit fog nyújtani, ha fizikálisan eléri majd azt a szintet, hogy a kezdő sípszótól a pályán lehet. Ha tudja tartani a formáját, könnyen lehet, hogy nem sokáig fog futballozni az Üllői úton és a magyarnál erősebb bajnokság felé veszi az irányt.

A mérkőzés összefoglalója – Saldanha mesterhármasával – itt nézhető vissza

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Squalline
2024. szeptember 30. 16:55
Huszonévesen, egészségesen pár hét kérdése, hogy valaki produkálja a szükséges mutatókat. A cikk vagy ki van sarkítva tehát vagy L butaságokat beszél. De ha már itt tartunk, az azért lenyeges, hogy egy játékos mit képzel magáról és amit hisz, az mennyire illik a modern foci átlagos elvárásaiba. Egy klasszikus csatár zseninek pl. egy Messi / Détárii stb nem kell akkora fizikum, mint mondjuk egy bekk Kerkeznek vagy all around középpályás Szoboszlainak. Ez utóbbiak megfelelő fizikai mutatók nélkül ki se léphetnének a pályára, ami olyan magas léc, hogy akárki már nem is képes produkàlni, másfelől nagy meló fenntartani. Egy Messi vagy Détári akkora zseni volt, hogy 5-6 km futàs egy meccsen bőven elég volt. Ez az a szint, hogy menjé' be, rugjá' gólt, csináld ahogy akarod, üldögélve is lőheted. De a zseniken kívűl más világ van. A csatár kaphat sok mezőnyfeladatot, oda már kondi kell. Az értékre kiható baj ott kezdődhet, ha valaki Messi-nek hiszi magát, de hiába kva jó, mégse Messi.
galancza-2
2024. szeptember 30. 16:03
if. laca misi futballgyilk0s kretén manager,akinek f0galma sincs a nemzetkőzi f0ciról. 9 éve Prágába vitt egy itth0n fantasztikusank tart0tt magyar 18 éves játék0st,akit 1 nap után hazazavarták a csehek,mert annyira gyenge erőnléte v0lt, Persze if. laca misi és az általa cs0dált hazai szakik meg v0ltak győződve arról h0gy a cseh 1.ligában simán kezdő lenne. Egész Cseh0rszág ezen a 18 éves srác0n rőhőgőtt.Akiből aztán itth0n sem lett semmi..... Amúgy Saldanha erőnléte valóban nem jó,de ezt ő is, a menedzsere is és edzőjeis elm0ndta 2 hete. Jó kérdés h0gy h0sszabb táv0n mire képes Saldanha, de egylőre jó igaz0lásnak tünik. De a lényeg: if. laca misinek f0galma sincs a f0ciról.
bagoly-29
2024. szeptember 30. 15:40
Egy szarházi irigy menedzser, akinek az a baja, hogy a brazil nem az ú kuncsaftja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!