Liberális jogász tette rendbe a mentelmi jog kérdését: nem arra van, amire Magyar Péter használja (VIDEÓ)

2024. szeptember 30. 18:00

Amit Magyar Péter leművelt az Ötkerben, „az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene”.

2024. szeptember 30. 18:00

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fodor Gábor volt a Csörte vendége a HírTV-n. A liberális jogász leszögezte, hogy „tőrőlmetszett butaság”, amit Magyar Péter csinál a mentelmi joggal. „A mentelmi jognak megvan a maga szerepe, méghozzá az a szerepe évszázadok óta, amióta egyébként létezik, hogy a politikai véleménynyilvánítás szabadságát védi, hogy ne lehessen valakit a politikai véleménye miatt olyan helyzetbe hozni, hogy ráfogjanak bűncselekményeket, hogy politikailag eltüntessék” – magyarázta a jogász. 

Ezt is ajánljuk a témában

Fodor kifejtette, hogy „tehát a Magyar Péter-féle ügy, a cirkusz a szórakozóhelyen semmilyen körülmények között nem tartozik ide”

„az nem olyan téma, amit a mentelmi jognak védeni kellene”. 

Szerinte a magyar parlament visszavonná Magyar mentelmi jogát: „a magyar parlament szokása is az, hogy ilyen esetekben ki szokták adni az illetőt, hogy álljon bíróság elé”. 

Az, hogy az Európai Parlament mit fog tenni, kérdéses, mindenesetre a Fidesz megkereste az ügyben Manfred Webert, aki a vezetője annak a pártcsaládnak, amelyben Magyar Péter és a többi tiszás politikus ül. 

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shywalker_bp
2024. szeptember 30. 20:25
A DK-val mindenképpen összefogunk a NER leváltása érdekében 2026-ban. Ha ez nem lesz elég, akkor még annyi párttal, amennyi szükséges a többséghez. / Magyar Péter az ellenzék vezetője Facebook
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 20:02
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­k­­­e­l­­d­­ ­­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­n­­c­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
marina
2024. szeptember 30. 19:59
Felháborító amit művel, ideje lenne, hogy lépjenek ellen míg több kárt nem okoz a társadalomnak.
backsplash
2024. szeptember 30. 19:49
Ezzel csak az a baj, hogy a selyemmajom iszonyú gyorsan elbukta a szuverenitását, mivel Brüsszelben nincs ingyen az ilyen típusú védelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!