Őrület: Magyar Péter még több évet kérne magára, mint az ügyészség (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 15:29

Magyar Péter szerint amivel gyanúsítják valójában nem lopás, hanem rablás lehet. Ez azt jelenti, hogy két vagy háromévi szabadságvesztés helyett szerinte akár nyolc évet is kaphatna.

2024. szeptember 29. 15:29
null

Nyitókép: képernyőkép

Nemrégiben Polt Péter azt kérte az Európai Parlamenttől, hogy függesszék fel Magyar Péter mentelmi jogát, hogy a képviselő ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt lefolyhasson a büntetőeljárás.

Az ügyészség szerint ugyanis Magyar június 21-én az Ötkertben bulizott fiatal hölgyek társaságában és ekkor videózta le egy férfi. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, majd a politikus kikapta a sértett kezéből a telefont és nem volt hajlandó visszaadni. A szórakozóhelyről

Magyar a Duna felé vette az irányt és a készüléket bedobta a folyóba, amelyet később megtaláltak a búvárok.

A lopás alapesete a Btk. 370. szakasza szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel, a nagyobb értékre elkövetett lopás (egy telefon ellopása maximum ennek minősülne) pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Itt jön képbe a mentelmi jog mögé bújó képviselő friss nyilatkozata. Ugyanis Magyar leszögezte, hogy

„ha valaki valakitől elvesz egy telefont, tételezzük fel, kitépi a kezéből és bedobja a Dunába, az nem lopás, legfőbb ügyész úr, hanem rablás. Ha meg nem ez valósul meg, akkor garázdaság, de semmiképpen sem lopás”. 

Ez azt jelenti, hogy Magyar szerint az a cselekmény, amivel gyanúsítják valójában nem a lopás, hanem egy annál jóval súlyosabb bűncselekmény, a rablás törvényi tényállását valósíthatja meg.

A rablás ugyanis a Btk. 365. szakasza szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Magyar közben a mentelmi joga mögé bújik, nem hajlandó lemondani, újabbnál újabb feltételeket támaszt, holott korábban, az európai parlamenti kampányában még arról beszélt, hogy a mentelmi jog intézményét eltörölné.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. szeptember 29. 17:23 Szerkesztve
Nemjogászként én is ennyit tudtam. Ha erőszakosan elveszi, akkor rablás. Ha a nagymamát felszólítják, hogy az ékszeres ládikát adja elő önként, az is rablás. Ha a kollegina a ruhásszekrényből kiveszi a dugipénzt, amíg a mások villanyórát olvas kamuból, akkor az lopás. A büntetés micsoda? Hát az attól függ, a bírónő bugyijába be van e kötve az érzékenyítő vibrátor. Ha be van, akkor nem is lát még poros orrot sem a videón, nincs is bűn, se cselekmény.
packó_
2024. szeptember 29. 17:14
Na mégegyszer: szerintem hibás kommunikációt folytat a fidesz azzal, hogy napi 100 Magyar Pétert lehúzó cikket lehet olvasni. Ezt a hülye Magyart a megbízói hamarabb leszedik a tábláról, mint Bident a demokraták. Azért arról van szó, hogy a Tisza Párt nem ajánl semmit az embereknek, nem Magyar Péter üres, hanem a pártja. De ha a Fidesz most a választók fejébe csak azt veri bele, hogy Magyar Péter hülye (ami nyilvánvalóan igaz), akkor a kijelölt szürke utódra (Bajnai, vagy a faszom tudja kicsoda lesz) már nehéz lesz mit mondani. Mivel az utód nyilván kevésbé látványosan lesz hülye, mint a Magyar.
Aranykor
2024. szeptember 29. 17:09
Hiába, ö mindent mindenkinél jobban tud. Most ezzel éli ki magát, hogy ő a "jobb".
Aranykor
2024. szeptember 29. 17:09
Hiába, ő mindent mindenkinél jobban tud. Most ezzel éli ki magát, hogy ő a "jobb".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!