Mindenki Karácsony Gergely bukására játszik

2024. szeptember 25. 08:40

Továbbra is nagyon aggódom Budapest szabadsága, a város nyugodt működése miatt.

2024. szeptember 25. 08:40
null
Baranyi Krisztina
Baranyi Krisztina
HVG

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hogy értékeli a júniusi választások eredményét?

Én már több mint egy éve arról beszéltem a környezetemben, hogy ennek az ellenzéknek vége, a választók négy kétharmadot nem bocsátanak meg. Ez be is következett, és én nagyon örülök neki. A választók azzal is büntették korábban választott pártjaikat, hogy a Tisza Pártra adták a szavazatukat. Sokszor olyan jelöltekre, akiket nem is ismertek. A Tisza támogatóinak köre azonban olyan heterogén, hogy ha a párt valóban elkezd dolgozni, döntéseket hozni – és ennek a legfőbb terepe a fővárosi közgyűlés –, akkor ezt a szavazóbázist nagyon nehéz lesz egyben tartani.

Önnek viszont könnyebb dolga lesz ebben a ciklusban, hiszen a kerületében többsége van, nem kell a pártokkal folyamatosan hadakoznia. Az egyéni képviselők valóban támogatják önt, viszont tapasztalatlanok. 

Nekünk jól jött az átmeneti időszak, hiszen fel tudtuk használni ezeket a hónapokat arra, hogy képezzük a képviselőket. Négy szervezet támogatott a választáson, a mandátumokat arányosan kapta a Kétfarkú Kutya Párt, az LMP, a Momentum és az engem 2014 óta támogató civil szervezet, a Kulcs Egyesület. Megkértem a pártokat, olyanokat jelöljenek, akik elfogadják, hogy itt nincs pártérdek. Szuper csapat állt össze.

Sokan jósolták azt, hogy gyengíteni fogja önt a liberális kiállása?

Az emberek szeretik, ha egy politikus karakteres, és vannak elvei. Nekem történetesen ilyen elveim vannak. Sok politikus próbálja minden döntését a vélt vagy valós többségi vélemény szerint meghozni, arra hajolni, amerre a többséget látja. De ha valaki sokat igazodik, elveszti önmagát, semmilyen lesz.

Ferencvárost nem féltem, de hogy látja, Budapest kormányozható marad?

Továbbra is nagyon aggódom Budapest szabadsága, a város nyugodt működése miatt. Aggódom, hogy a közgyűlésben a pártok a két év múlva esedékes országgyűlési választásokra készülve nem a várospolitikára helyezik a hangsúlyt. A város vezetése helyett politikai játszmák, konfliktusok, erődemonstrációk tere lesz a közgyűlés. A korábbi években, amikor zömében polgármesterek ültek a közgyűlésben, a képviselők politikai érdeke egybevágott a városéval. A döntések túlnyomó többsége egyhangúan született meg. Nagyon sok képviselő lett most úgy városvezető, hogy semmilyen önkormányzati vagy egyáltalán politikai tapasztalata sincs. Ebben a harcban elveszhet Budapest ellenzékisége, és ellehetetlenülhet az amúgy is kivéreztetett város működése.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. szeptember 25. 11:06
Baranyai ahol ti vagytok vagy megjelentek ott a csőd az úr. Demszy csődöt hagyott Gyurcsány csődöt hagyott magaután Karácsonyi eltüntette a 214milliárdot és csődben van Bp.
angeleye
2024. szeptember 25. 11:03
"Továbbra is nagyon aggódom Budapest szabadsága, a város nyugodt működése miatt." Akkor jó.
Dixtroy
2024. szeptember 25. 10:45
"Továbbra is nagyon aggódom Budapest szabadsága, a város nyugodt működése miatt." Az aggódás irracionális félelem, racionális érvekkel nem alátámasztható, kizárólag irracionális érzésekkel, erőltetett analógiákkal indokolják, soha nem következik be. Az adott helyzetnek vannak lehetséges kimenetelei, amik valószínűségekkel rendelkeznek, és ezek ismereteinktől függően jól, vagy kevésbé jól láthatóak előre. Váratlan események nincsenek, csak a megfigyelő információhiánya kelti a váratlanság érzetét. Budapest szabadsága nem függ a közgyűlés összetételétől, ez nettó faszság. Budapest nyugodt működése értelmezhetetlen, a város működik, működtetik, vagy szemetes, vagy nem, de nyugodtan vagy zaklatottan takarítanak, egy a végeredmény. Ő itt annak a jogos félelmének ad hangot, ami nem aggodalom, mert biztosan számíthat rá, hogy a továbbiakban nem csinálhatják simán ugyanazt, amit az ettásakkal eddig nyugodtan levajaztak. Új alkut kell kötni az új fiúkkal, és mehet tovább a szekér ugyanúgy.
Morton
2024. szeptember 25. 10:44
Na, azért álljunk meg egy szóra! Mélyen nem tisztelt polgármester asszonyom azt nyilatkozza, hogy nem is tudták, kire szavaznak, akik a Tiszásokra adták voksukat. A kerületünkben ugyanez történt, olyan kutyapárti képviselőjelöltek tűntek fel, akik nem is kerületi lakosok. Polgártársaim pedig simán leszavaztak rájuk. Ezúton is gratulálok érett, megfontolt döntésükhöz! :) Ferencvárosban ismét jöhetnek a szivárványpadok, meg a BLM-szobrok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!