Bíróság előtt kell felelnie Dudának azért, mert leröfizte a lengyel határt ostromló migránsokat bemutató film nézőit (VIDEÓ)

2024. szeptember 30. 18:46

Egy rasszista és idegenellenes kijelentéseket figyelő szervezet tett feljelentést Andrzej Duda ellen.

2024. szeptember 30. 18:46
Poland Politics

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

Andrzej Duda lengyel elnöknek nem tetszett Agnieszka Holland Zöldhatár című filmje, amelyben az Oscar-jelölt rendezőnő egy Szíriából érkező migránscsalád, egy Afganisztánból érkező angoltanár és egy lengyel határőr találkozását mutatja be a lengyel-belarusz határon kialakult migrációs válság közepén.

Duda azt találta mondani a lengyel állami tévének, hogy „nem vagyok meglepve, hogy a határőrtisztek, akik látták ezt a filmet, ezt a szlogent használták, amit még a náci megszállás idejéből ismerünk, amikor náci propagandafilmeket vetítettek a mozikban: 

Ezt is ajánljuk a témában

»csak disznók ülnek a moziban.«”

Az elnök röfizésén felbolydult a rasszista és idegenellenes kijelentéseket figyelő szervezet, az OMZRiK, fel is jelentették az elnököt gyorsan, majd nem sokkal később be is jelentették, hogy Dudának 2025 októberében, azaz miután lejárt az elnöki mandátuma, bíróság elé kell állnia. A meghallgatást online tartják, és bárki követheti. Az elnök hivatala megerősítette, hogy valóban meg fogják hallgatni az elnököt, akit a megbízott ügyvédje képvisel majd a tárgyaláson.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. szeptember 30. 20:55
Lediktátorozni OV-t az nem probléma, ugye?
Welszibard
2024. szeptember 30. 20:43
Agnieszka Holland filmrendezőnő azt is mutatja, amikor az afganisztáni, szíriai migráns az 5000 EURót leperkálja az embercsempész markába? Meg amikor a létrákkal, vasvágókkal szétbarmolják a határkerítést, a határőrőket pedig kőzáporral támadják? Meg azt is mutatja, hogy nem vénemberek, hanem bikaerős fiatalok támadnak a határon? Hogy aztán végigerőszakolják az eléjük kerülő fiatal nőket?
atti64
2024. szeptember 30. 20:41
NEM RÖFIZNI KELL HANEM IRTANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BE KELL FEJEZNI EZT A JOTÉKONY FASZSÁGOT MÁR EUROPÁBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HARC NÉLKÜL FOGLALJÁK EL A FÖLDRÉSZT SÖT IDIOTA MERKEL MEGHIVTA ÖKET!HAZAÁRULOK VAGYTOK SZAR VEZETÖK PUSZTULNOTOK KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 20:04
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!